El risc d’allaus al màxim i la neu posen en alerta el país

S’han tancat accessos a diverses zones, així com el Port d’Envalira que es troba en fase negra, a més el sector d’Arinsal de Vallnord detindrà l’activitat demà per les condicions meteorològiques

Una màquina treballant a Pal Arinsal.
Una màquina treballant a Pal Arinsal. Pal Arinsal

Protecció Civil ha activat una alerta per risc d’allaus, que arribarà al grau de perill 5, el seu màxim, durant aquesta nit a major part del territori. D’altra banda, també s’ha activat una prealerta per l’avís taronja per pluges i un avís groc per neu a tot el territori. Per aquests motius, s’han limitat els accessos a diverses zones, així com s’ha restringit el trànsit al Port d’Envalira. Per la seva banda, el sector d'Arinsal de Vallnord ha anunciat que demà romandrà inactiu -Pal funcionarà amb normalitat- per aquestes condicions meteorològiques.

El servei meteorològic ha anunciat que en el transcurs de la nit s’assolirà el grau de perill 5 d’allaus. Així mateix, l’avís taronja per pluges al nord del país podrien arribar a deixar entre 40 i 60 mil·límetres al llarg de l’episodi. Pel que fa a la neu, que també se n’espera, s’ha emès un avís groc per neu amb un límit aigua neu que se situarà a primeres hores al voltant dels 1.800 metres, així com un avís per vent al centre sud.

Per fer front a aquest risc d’allaus, s’ha recomanat a la ciutadania no fer activitats de muntanya, utilitzant únicament els recorreguts segurs de les estacions que estiguin oberts. Ara per ara, Pal Arinsal ja ha anunciat que demà estarà tancada. A més, el Departament de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) ja està realitzant tirs preventius d’allaus a les zones de risc. S’han tancat també preventivament els accessos a Arcalís, Sorteny, la Coma de Ransol i a Montaup, així com s’ha restringit el pas pel Port d’Envalira.

 

Comentaris

Trending