L’‘obsessió’ de França amb Florent Gregoire i Andorra

Les autoritats judicials de Loira Atlàntic continuen obstinades en pensar que el jove de Nantes desaparegut el 2016 després de fer una estada amb la parella en una pensió d’Escaldes ha d’estar al Principat o algú n’ha de saber alguna cosa

Imatges de Florent facilitades per la policia, algunes d'elles al costat de Samba.
Imatges de Florent facilitades per la policia, algunes d'elles al costat de Samba. POLICIA D'ANDORRA

Florent Gregoire va fer estada durant pràcticament un mes en una pensió de l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes. Era el setembre del 2016. L’acompanyava qui llavors era la seva parella, una australiana de nom Samba Rumkie Widhyastuti Dipahadwidjadja. Es portaven trenta anys de diferència. Després d’aquelles vacances andorranes, Gregoire, nascut a Nantes, va desaparèixer. Res més se n’ha sabut.

Els fets haurien succeït en una coneguda pensió d'Escaldes.

Relacionat

Investigadors francesos busquen a Andorra pistes per aclarir la desaparició d’un jove a la Bretanya

I malgrat que les indagacions de la policia andorrana van concloure que el jove va agafar un bus en direcció a Tolosa, les autoritats judicials franceses continuen obstinades en la possibilitat que Gregoire ha d’estar, viu o mort, a Andorra. O que algú del país n’ha de saber alguna cosa. D’aquí que via Interpol s’ha ‘collat’ la policia andorrana perquè publiqués -ho ha fet aquest dilluns- una alerta advertint que es recerca el jove francès.

La jutgessa estava obstinada en mirar de trobar la sang que es deia que hi havia hagut en la pica del lavabo de l’habitació que van ocupar durant aquell mes del 2016 en la pensió de l’avinguda Fiter i Rossell

A final del 2019, i en posar els peus en territori francès, Samba va ser detingut i empresonada acusada de detenció i segrest il·legal. Alguns moviments de comptes, unes retirades d’efectiu, vaja, van fer sospitar els investigadors. I quan van saber que la dona volava de Sydney fins a Nantes, justament d’on era Florent, la va esperar un grup de policies i, com aquell qui diu, no la van deixar saltar de l’avió. Emmanillada directa.

Mesos més tard, el juny passat, una comitiva judicial del departament de Loira Atlàntic integrada per una jutgessa i alguns policies, acompanyats per responsables judicials i funcionaris de policia andorrans, van practicar diverses diligències a Andorra. La jutgessa estava obstinada en mirar de trobar la sang que es deia que hi havia hagut en la pica del lavabo de l’habitació que van ocupar durant aquell mes del 2016 en la pensió de l’avinguda Fiter i Rossell.

Dues imatges del desaparegut al qual busca la Policia.

Relacionat

La policia busca un francès que va pernoctar a Andorra al 2016

Les fonts consultades no han pogut determinar què ha empès exactament la jutgessa a moure els fils d’Interpol perquè s’hagi ‘collat’ la policia fins a la publicació de l’alerta. De l’avís que es busca Florent Gregoire. Hi ha la plena convicció que el jove francès, efectivament, va fer estada a Andorra. Però en va marxar. Els investigadors andorrans en tenen la certesa. Igual com tenen clar que per moltes alertes grogues que emeti Interpol -la relativa a les desaparicions- no es pot frenar ningú contra la seva voluntat.

Etiquetes

Comentaris

Trending