“O coneixia el local o està acostumat a robar”

La policia investiga un furt amb força en un gastrobar de l’avinguda Mitjavila protagonitzat a les 5 de la matinada per un home tapat de dalt a baix que ha arrencat el cablejat de les comunicacions i s’ha endut la caixa, l’ordinador i telèfons d’empresa

Uns vianants passant per davant del restaurant afectat pel furt amb força.
Uns vianants passant per davant del restaurant afectat pel furt amb força. Toni Solanelles

Més que el cost dels desperfectes causats -que se’n farà càrrec l’asseguradora- o el muntant robat -uns 3.500 euros-, el que més mal de cap portarà als responsables d’un gastrobar que ha estat víctima d’un furt amb força aquesta matinada és el fet que el lladre que ha accedit al local per l’entrada de l’avinguda Mitjavila s’ha endut l’ordinador amb el que es gestionava la caixa registradora, que també ha desaparegut, i en el qual hi havia tota la documentació de l’empresa, planificació laboral i contractes dels treballadors inclosos.

El furt amb força s’ha produït a les 5 de la matinada i ha estat descobert a primera hora del matí quan els responsables de l’establiment, que també té un accés pel passeig del Riu, a tocar del Pont de París, han acudit a posar en marxa el negoci. Tenen tan clar això de l’hora perquè el restaurant té una càmera de vídeo-vigilància interior que ho ha registrat tot. Es veu perfectament el lladre, actuant amb una parsimònia espantosa. “O coneixia el local o està acostumat a robar”, expliquen els responsables del bar, perquè en les imatges es veu perfectament que sense dilacions -però tampoc sense pressa- va allí on més li convé. Per cert, tot i que la gravació de la càmera ja està en mans de la policia, serà difícil aconseguir identificar l’individu.

“Anava cobert de dalt a baix, vestit fosc i amb guants. Potser algun moment se li veuen els ulls, però res més”, expliquen des del local, que aquest dimarts mateix, després de restablir les comunicacions que el lladre ha fet malbé -“ha arrencat el cablejat del ‘wifi’”- ja ha fet instal·lar un sistema anti-robatori abans de tornar a reobrir l’establiment. Pel matí el local ha estat tancat al públic. A banda de restablir l’ordre, abans els investigadors de la policia han hagut de fer les seves diligències. Recollir indicis. Fer fotografies.

EL FORNER

Un quart d’hora abans, més o menys, de la visita del lladre, havia acudit al local el forner a deixar el pa. “Si arriba a entrar abans o el forner triga una mica més, es troben”, expliquen els responsables del gastrobar, que expliquen que l’individu ha intentat primer accedir a l’establiment per l’entrada del passeig del Riu. En no poder, ha donat el tomb cap a Mitjavila i ha accedit per aquella entrada. “Ha trencat el pany” i s’ha endinsat cap al local.

“Anava cobert de dalt a baix, vestit fosc i amb guants. Potser algun moment se li veuen els ulls, però res més”

Una vegada a dins, ha arrencat els cables que li ha semblat i s’ha endut la caixa registradora, l’ordinador portàtil que servia per gestionar-la, dos o tres telèfons d’empresa, una bossa d’esport en què hi havia alguns diners i una cartera que s’havia deixat una de les persones que treballa al local. Sense pressa, quan ha tingut col·locat tot el material dins la bossa, el lladre ha sortit novament per Mitjavila i ha enfilat avinguda amunt, en direcció a l’hospital.

Ara, una de les feines dels especialistes de la policia en delictes contra el patrimoni és mirar de recuperar altres possibles imatges de càmeres de la zona per mirar de veure cap a on han anat l’home. Si s’ha tret la roba que el cobria. Si s’ha enfilat a algun vehicle. “De menjar no ha tocat res de res; tampoc s’ha endut cap ampolla de vi.” Els responsables del gastrobar ho tenen clar. “Els diners són diners, ja ho cobrirà l’assegurança. El més fumut és l’ordinador, on hi tenia totes les dades. Esperem que no torni aquesta propera matinada.”

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending