El mort al Comapedrosa és un metge expert en salut laboral que feia tres anys que exercia a Andorra

Aquest dilluns es practicarà l’autòpsia al cadàver i una vegada es resolguin els tràmits legals el fèretre amb les despulles del finat es traslladaran cap a Barcelona, d’on era originari i on té la família

L'accident va succeir en les immediacions del refugi del Comapedrosa.
L'accident va succeir en les immediacions del refugi del Comapedrosa. ARXIU

El malaurat excursionista que va perdre la vida aquest dissabte a la tarda en les immediacions del refugi del Comapedrosa és un metge especialista en salut laboral i medicina del treball que durant molts anys ha estat prestant servei per un grup espanyol i que des de fa tres anys exercia al Principat, integrat en un centre mèdic englobat en un grup de prevenció de riscos i control de qualitat. L’home tenia 60 anys.

La seva defunció, que tot just ara transcendeix entre els companys del grup empresarial, està generant una forta commoció. Més encara en un moment en què el paper dels professionals sanitaris ha estat crucial i que més enllà dels pacients que ha hagut d’atendre d’altres empreses, molts dels empleats del grup pel qual prestava ara servei han estat sotmesos a diverses proves arran de la pandèmia. Sorprenentment, i de manera oficial, l’home ha estat considerat les darreres hores, com si d'un turista es tractés.

Però no hi ha dubte, segons que han confirmat diverses fonts, que l’home residia a tots els efectes al Principat des que es va integrar professionalment a l’esmentat grup de prevenció laboral. Cert que pràcticament cada cap de setmana solia baixar a Barcelona, d’on era originari l’home i on resideix, almenys, la seva família més propera. De fet, una vegada es resolguin tots els tràmits legals, inclosa una autòpsia que està prevista que es realitzi aquest dilluns, el fèretre amb el cadàver del facultatiu serà traslladat cap a la capital catalana.

L'helicòpter enlairant-se en les immediacions de l'hospital aquesta tarda.

Relacionat

Una relliscada hauria causat el desenllaç fatal del turista mort a prop del refugi del Comapedrosa

El metge es va quedar aquest cap de setmana a Andorra i ho va aprofitar per anar d’excursió amb una campanya pel parc natural del Comapedrosa. A la pala dreta del cim, i en circumstàncies que no han transcendit però aparentment arran d’una relliscada, l’home va perdre l'equilibri va rodolar talús avall durant diversos metres. L’accident li va provocar un politraumatisme que al seu torn li va causar una aturada cardio-respiratòria impossible de remuntar.   

De fet, quan els equips d’emergència -sanitaris del SUM i agents dels bombers- es van traslladar fins al lloc on se’ls reclamava, en les immediacions del refugi del Comapedrosa i vers 2/4 de 7 de la tarda d’aquest dissabte, sols van poder certificar la defunció i per els tràmits pertinents per, seguidament, evacuar el finat cap a les instal·lacions forenses del Tanatori Nacional. Són especialistes en muntanya de la policia els que es van fer càrrec de la investigació del sinistre.

Comentaris

Trending