Mobilització policial per cercar un home que havia d’ingressar a la presó i està hospitalitzat

El sanitari condemnat a tres anys de reclusió per abusar d’un pacient havia pactat la seva entrada al centre penitenciari i no va poder complir per una indisposició

Un cotxe policial en les immediacions de l'hospital.
Un cotxe policial en les immediacions de l'hospital. Toni Solanelles

La no presentació al centre penitenciari d’un professional sanitari condemnat en ferm a tres anys de presó per haver abusat d’un pacient ha comportat aquest dimarts a la nit i a primeres hores d’aquest dimecres una destacada mobilització policial. Hi havia la sospita que l’home, que havia acordat amb les autoritats judicials el seu ingrés a la Comella aquest dimarts per complir la condemna, podia haver fugit. No ha estat així. Hores d’ara l’ex-infermer del SAAS està hospitalitzat.

Fins que no s’ha aclarit la situació, de poc ha faltat que no es disposa un control important a les fronteres. Quan aquest dimarts va passar l’hora concertada per l’ingrés, van saltar totes les alarmes i es van activar els protocols corresponents. Es va alertar la policia i es va iniciar una recerca que s’ha mantingut activa fins que s’ha acabat aclarint una malaurada situació de la qual no n’han transcendit detalls. Sí que és clar que l’home hauria patit una indisposició i hauria d’haver estat atès a l’hospital. De fet, romandria ingressat al centre hospitalari.

Accés principal a la Seu de la Justícia.

Relacionat

Rebaixa de condemna de 3 anys per a l’auxiliar d’infermeria que va abusar sexualment d’un pacient

Però fins que no s’ha aclarit del tot la situació, han passat unes quantes hores. El sanitari va ser condemnat a final de gener a tres anys de presó per la sala penal del Tribunal Superior. I encara bo, ja que en primera instància se l’havia condemnat a sis anys de presó per un abús sexual continuat d’un pacient després que aquest estigués, a l’hospital, encara convalescent d’una intervenció d’apendicitis. A banda de la pena de reclusió, l’home va ser inhabilitat per un període de 8 anys i no podrà mantenir contacte amb la víctima durant els propers 10 anys.

Comentaris (1)

Trending