Mobilització d’equips de seguretat i emergència per la desaparició ‘inquietant’ d’una jove

Una patrulla policial ha acabat localitzant la noia, de 18 anys, en un punt del rec de l’Obac a tocar del centre urbà del país amb greus autolesions

Una patrulla de policia ha localitzat la noia.
Una patrulla de policia ha localitzat la noia. POLICIA ANDORRA

Tant la policia com els serveis sanitaris s’han hagut de mobilitzar aquest matí després que companys i familiars d’una jove de 18 anys hagin alertat de la desaparició d’una noia amb un historial notable de patologies mentals. Es tracta un més dels casos d’adolescents (o poc més en aquest cas) que pateixen des de fa anys trastorns de naturalesa mental i fragilitats diverses. L’alerta s’hauria donat sobre les 10 del matí, i veient que es podia tractar del que tècnicament es considera una desaparició inquietant, tots els efectius disponibles de la policia han estat mobilitzats.

Segons les diverses fonts consultades, i a partir d’algunes indicacions donades pels alertants (probablement la mateixa noia hauria advertit alguna persona de confiança), una patrulla ha trobat al cap d’una estona la noia en un punt del rec de l’Obac a l’altura de la part posterior d’un conegut centre comercial dedicat a la venda de productes vinculats amb el món de les motocicletes. Els policies que han trobat la noia han hagut d’activar de seguida els serveis sanitaris ateses les autolesions sagnants que presentava la noia i aparentment també un quadre d’intoxicació que presentava.

La noia ha estat traslladada al centre hospitalari on, almenys d’entrada, hauria quedat ingressada a l’UCI. La noia hauria estat molts anys internada en un centre català especialitzats en trastorns mentals i continuava ara sota tractament. Les fonts consultades han lamentat la situació i han posat de relleu l’alta incidència de trastorns mentals que hi ha entre gent jove. I, també, els molts casos d’autòlisis que es donen en jove cada vegada més jove. En aquest sentit, es demana una actuació més decidida des de Salut Mental i que aquesta àrea disposi dels recursos necessaris.

Comentaris (3)

Trending