Danys materials d’escassa consideració en el foc a un àtic del centre d’Encamp

L’incendi s’ha originat en uns treballs de soldadura que es feien en el marc de les reformes del pis i ha pogut ser controlat amb rapidesa pels bombers

Els vehicles dels bombers a la zona.
Els vehicles dels bombers a la zona. Gabriel Pérez

L’incendi que aquesta tarda s’ha declarat a un pis del centre d’Encamp no ha provocat excessius danys materials. La ràpida actuació dels bombers ha evitat que les flames, que han afectat principalment una tela aïllant d’una paret de l’immoble, s’hagin estès. En el sinistre tampoc s’han hagut de lamentar ferits.

El foc s’ha declarat al voltant de dos quarts de quatre de la tarda, a un àtic d’un edifici situat al costat de l’antic Prat Gran. S’hi accedeix pel carrer Valireta, tot i que la part més important de la façana dona a l’avinguda Príncep Benlloch. Es tracta, de fet, un bloc recentment reformat i que ha guanyat, justament, el pis en el qual s’ha produït el foc.

L’immoble encara està en reformes. I aquests treballs han estat el motiu del sinistre. Un dels operaris estava fent una soldadura quan una de les guspires ha acabat encenent una tela aïllant de la paret. Tot i intentar apagar-la, ha vist que no podia i ràpidament ha avisat els bombers.

Cap al lloc dels fets s’han desplaçat dos camions de foc i un cotxe, en total sis efectius. També dues patrulles de policia que han acordonat la zona. Des de fora es podia veure com d’una de les finestres del pis sortia fum. Els membres del cos d’extinció han pogut controlar la situació de seguida, davant l’expectació que s’ha generat al carrer. No ha calgut, ni tan sols, evacuar cap persona de l’edifici.

En tot just uns tres quarts d’hora, la situació s’ha donat per controlada i l’incendi per extingit. Així, s’ha aixecat l’acordonament de la zona, just a temps per un moment delicat com és l’hora de sortida dels nens de l’escola andorrana de primera ensenyança, situada al carrer del Pedral. Segons els bombers, els danys materials no ha estat pas de consideració, tot just el tros de tela cremada i una falsa paret que s’ha hagut de trencar per poder accedir a les flames.

Comentaris

Trending