Un mes de presó per reincidir en accedir a Andorra amb passaports falsificats

La Batllia ha enviat al centre penitenciari aquest dilluns un home georgià que va ser detingut aquest diumenge al Pas de la Casa tenint una expulsió activa; a més a més, duia al damunt un document fals

Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia.
Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Quines eren les seves intencions últimes ben bé no se sap. Ni les de fa uns mesos ni les que duia aquest diumenge. Ara, que no eren bones i que l’home és un expert en reincidir sembla clar. Per això, durant un mes, haurà de fer estada a la Comella. No és el primer cop que l’enxampen amb documentació falsificada al damunt, signe inequívoc que res de bo venia a fer al Principat. Es tracta d’un home de nacionalitat georgiana i 41 anys que va ser detingut aquest diumenge al Pas de la Casa.

Ja en l’anterior ocasió que se’l va enxampar, l’autoritat judicial i administrativa li van imposar un mes d’arrest domiciliari que li va substituir per una colla d’anys d’expulsió. Per tant, quan aquest diumenge, vers 2/4 de 2 de la tarda, accedia al país amb dos companys més, la seva ordre d’expulsió era activa, plenament vigent. Quan els agents van demanar-li la documentació, l’home hauria començat a fer escarafalls.

Finalment va presentar un document eslovac que va resultar ser falsificat. Fetes les pertinents indagacions, els agents van arribar a la identitat real i van comprovar que l’home havia contravingut l’ordre d’expulsió. Per això va ser detingut. Ha fet nit a les cel·les del despatx de policia i aquest dilluns ha passat a disposició judicial. Per trencament de condemna, per dir-ho així, ha de complir el mes d’arrest domiciliari.

I com que òbviament l’home en qüestió no té domicili conegut al Principat, li toca pujar a la Comella. A fer-hi el mes d’arrest. Una vegada compleixi aquestes quatre setmanes de reclusió podrà abandonar Andorra i, això sí, continuarà tenint una expulsió activa. Perquè d’expulsar-lo se’l torna a expulsar. A veure quan temps trigarà en voler tornar al país.

Comentaris

Trending