La manca de manteniment d’un torrent provoca la inundació de l’edifici d’Erts

Els cinc veïns desallotjats de les tres plantes baixes han hagut de passar la nit a casa de familiars i en un hotel per la possibilitat que cedís un mur després de la tempesta

Comentaris

Interior d'una de les plantes baixes afectades per l'aiguat.
Interior d'una de les plantes baixes afectades per l'aiguat. ALTAVEU

La manca de manteniment del torrent que està entre els dos edifis del Prat de la Solana a Erts va provocar aquest dissabte a la tarda la inundació de les tres plantes baixes d'un d'ells i el desallotjament dels cinc veïns. Han passat la nit a casa de familiars i en un hotel de la Massana, a l'espera de poder tornar als seus habitatges.

El patac d'aigua acompanyat de pedra va afectar la parròquia de la Massana i especialment la carretera a Erts que va quedar tallada durant uns 20 minuts mentre els operaris del COEX retiraven els sediments i els troncs. El trànsit es va rependre amb circulació alternativa. A Erts també es van desplaçar efectius dels bombers, policia i agents comunals massanencs. Ja a la nit es va decidir l'evacuació dels cinc veïns. L'aigua també va afectar l'aparcament de l'edifici. Les branques i sediments que hi ha a l'espai per on baixa el torrent que hi ha entre els dos edificis van generar una acumulació d'aigua.  

Tasques de neteja a Erts.

Relacionat

Desallotjen els ocupants de tres pisos del Prat de la Solana pel risc que cedeixi un mur

La tempesta va provocar també el tall de subministrament elèctric en zones de les parròquies d'Encamp i de Canillo.  Abans de la mitjanit es va poder restablir després que els tècnics de FEDA localitzessin l'avaria.  A Encamp, el tall es va prolongar durant sis hores. La previsió meteorològica indica que aquest diumenge poden caure ruixats que en cas cas seran de la mateixa intensitat que els de dissabte. Els operaris del COEX continuen aquest diumenge netejant la xarxa viària a la zona d'Encamp i de Canillo i sobretot, la terra acumulada a la sortida del túnel dels Dos Valires.

Terrassa d'una de les plantes baixes afectades per la inundació.

Relacionat

Els cinc veïns desallotjats a la Massana poden tornar a casa

Comentaris (10)

Trending