El Lycée i la policia investiguen la difusió d’unes imatges on apareixen alumnes menors nues

Familiars d’algunes de les noies que apareixen en una gravació feta en un vestidor estan molt molestes i consideren que s’hauria vulnerat el dret a la intimitat de les adolescents

Edifici del Lycée Comte de Foix.
Edifici del Lycée Comte de Foix. Toni Solanelles

De forma interna la direcció del Lycée, i arran d’almenys una denúncia la policia, s’investiga l’abast de la suposada difusió d’una gravació on es veurien nues alumnes menors -de tretze i catorze anys aproximadament- de l’esmentat centre. Entre els familiars d’algunes de les noies que apareixen en les imatges hi ha molt malestar i consideren que la circulació de la gravació vulneraria el dret a la intimitat de les adolescents.

El cas s’està gestionant amb extremada discreció i, fins ara, l’estava portant en solitari la direcció del centre d’educació francesa. El fet que una de les famílies, almenys, hagi decidit posar els fets en coneixement de la policia hauria de donar un impuls a tot plegat i intentar treure l’entrellat de l’impacte de la gravació en qüestió. I si realment la gravació ha tingut una circulació gaire massiva -diverses fonts del mateix Lycée han assegurat no està al corrent del cas i, per tant, creuen que l’afer quedaria circumscrit a un àmbit relativament petit de la comunitat escolar o potser d’algunes amistats alienes al centre- o no.

Mentre el cos d’ordre hauria rebut la preocupació d’almenys una família fa pocs dies, des del centre educatiu ja fa un temps que de forma discreta s’estan fent les indagacions internes oportunes

També cal veure, han assegurat algunes de les fonts coneixedores del fet si hi ha hagut algun tipus d’intent de xantatge o coacció amb les mateixes imatges. En tot cas, si la investigació avança i la policia acaba veient-hi algun tipus de rellevància, probablement demanarà el trasllat de l’expedient que s’hagi pogut elaborar des del propi centre. I que les fonts consultades no han pogut determinar com està d’avançat.

El que sí que sembla clar que en les imatges, enregistrades amb un telèfon mòbil per alguna alumna mateix, hi apareixen noies nues del tot i altres parcialment o, fins i tot, ja amb força roba, atès que la gravació s’hauria realitzat en un vestidor. El que tampoc ha transcendit si les imatges són relativament recents o ja fa un temps que es van fer i ara per qualsevol motiu han agafat rellevància. En aquest sentit, algunes de les fonts consultades han advertit del perill que hi ha de la difusió d’imatges en grups d’aplicacions mòbils, perquè de seguida corren entre moltes persones i no se’n pot acabar controlant l’ús que se’n fa.

De fet, en part per aquesta raó i, sobretot, per guanyar en atenció dels adolescents, des d’aquest curs al Lycée, durant l’horari estrictament lectiu, està totalment prohibit fer ús del telèfon mòbil per part de l’alumnat, un fet que s’ha traduït en un increment de les interrelacions personals que, en part, també era el que es buscava.

Comentaris (16)

Trending