Els lladres de Salita Parc van fer vigilàncies i sabien on entraven a robar

La policia continua investigant els furts amb força a Escaldes, recopilant dades que els puguin conduir als sospitosos, mentre es considera sense haver pogut concretar encara que el botí serà força important

Dues patrulles de la policia passant aquesta última mitjanit a tocar de l'edifici on hi ha hagut els furts, a l'esquerra.
Dues patrulles de la policia passant aquesta última mitjanit a tocar de l'edifici on hi ha hagut els furts, a l'esquerra. Toni Solanelles

Els experts de la policia continuen treballant per mirar de resoldre els furts amb força que, aparentment, hi va haver aquest cap de setmana en un dels blocs del conjunt residencial Salita Parc d’Escaldes. Els investigadors miren de recopilar dades que els puguin donar pistes sobre l’autoria dels robatoris. No hi ha dubte que es tractaria de dues o més persones, les que haurien intervingut, i que formarien part d’un grup mínimament organitzat i que havia fet vigilàncies prèvies per saber on actuar.

Segurament, els desconeguts no havien resolt amb exactitud en quins pisos concrets acabarien entrant. Però sí que tenien elements prou significatius com per saber que alguns dels habitatges del bloc A de Salita Parc estarien desocupats aquest cap de setmana passat. I més dies i tot. De fet, encara no tots els titulars dels habitatges, segons fonts veïnals, han retornat als seus domicilis, amb la qual cosa no es pot concretar la quantia d’allò que els lladres haurien pogut sostreure, encara que podria semblar força notable.

Més enllà del bloc A, la resta d'escaldes del recinte immobiliari no s'han vist afectats.

Relacionat

Almenys quatre robatoris en pisos d’un edifici d’Escaldes aprofitant que els inquilins eren fora

Com sol passar en aquests casos, els lladres busquen diners en efectiu i joies. Ni tan sols es paren a agafar dispositius electrònics per la dificultat de col·locar-los en el mercat i el baix valor que acaben assolint. L’objectiu dels robatoris -que a Salita Parc haurien afectat almenys quatre pisos- seria el mateix que el dels furts que hi va haver, en dues tongades diferents, primer a l’Hort de Godí d’Encamp i a la carretera del Coll d’Ordino i, després, a l’avinguda Príncep Benlloch.

Els robatoris haguts aquest cap de setmana passat a Escaldes s’assemblarien més, per la manera d’actuar dels desconeguts, poc curosos una vegada dins els pisos, amb els de Príncep Benlloch, a Andorra la Vella

Entre aquests dos episodis de furts hi ha diferències i, per tant, presumiblement els autors no serien els mateixos. En canvi, els robatoris haguts aquest cap de setmana passat a Escaldes s’assemblarien més, per la manera d’actuar dels desconeguts, amb els de Príncep Benlloch, a Andorra la Vella. Segons fonts veïnals, suposadament com que els lladres sabien que els pisos estaven desocupats i que els seus inquilins no tornarien en un breu termini de temps quan hi van accedir, no van ser gaire curosos i a l’interior dels domicilis haurien remenat força.

La policia revisa gravacions de càmeres de la zona -en la planta baixa del bloc afectat hi ha situat el despatx d’atenció ciutadana i del servi de circulació comunals escaldencs- per mirar si hi ha un cop de sort hi apareixen imatges amb sospitosos d’haver participat en els ‘pals’. No es descarta que a banda dels individus que van accedir físicament als pisos hi hagi algun col·laborador més que fes tasques de vigilància. Prèvies als furts o fins i tot durant la comissió dels mateixos. Tampoc no es descarta que alguns d’ells continuïn al país o hi estiguin vinculats i algun altre n’hagi pogut marxar amb el material aconseguit en les accions delictives.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending