Almenys quatre robatoris en pisos d’un edifici d’Escaldes aprofitant que els inquilins eren fora

Els furts amb força que investiga la policia s’haurien comès durant el cap de setmana i el cos, que mira de recuperar imatges de gravacions a la zona, damunt el despatx del servei de circulació, creu que hi pot haver algun delicte més

Més enllà del bloc A, la resta d'escaldes del recinte immobiliari no s'han vist afectats.
Més enllà del bloc A, la resta d'escaldes del recinte immobiliari no s'han vist afectats. Toni Solanelles

La policia investiga diferents furts amb força -almenys quatre de confirmats, segons algunes fonts- en una promoció residencial del centre d’Escaldes, a l’illa que configuren els carrers Josep Viladomat i Constitució. Els robatoris fins ara detectats s’haurien descobert aquest diumenge a la tarda, a mida que els ocupants dels immobles van tornar a casa després d’estar-ne fora el cap de setmana o fins i tot en retornar de vacances. Joies i diners -sense que de moment s’hagin pogut establir quanties exactes- serien els principals objectius dels lladres.

De fet, els investigadors creuen que en els propers dies, i una vegada vagin retornant a casa alguns dels veïns que encara estan fora, s’aniran descobrint més furts. Els panys estarien forçats encara que no ha transcendit el mètode usat pel lladre o lladres. El recinte en qüestió -Salita Parc- inclou desenes d’habitatges, per això es tem que l’abast de l’actuació delictiva pugui ser relativament rellevant. Ara per ara, però, tots els furts detectats es concentren en el Bloc A.

Als baixos de la promoció immobiliària s’hi troba situada l’oficina d’atenció ciutadana i el despatx del servei de circulació d’Escaldes. Malgrat que aquestes instal·lacions estan obertes les 24 hores, els funcionaris comunals no haurien detectat res d’anòmal els darrers dies

Curiosament, als baixos de la promoció immobiliària s’hi troba situada l’oficina d’atenció ciutadana i el despatx del servei de circulació d’Escaldes. Malgrat que aquestes instal·lacions estan obertes les 24 hores, els funcionaris comunals no haurien detectat res d’anòmal els darrers dies. El servei tampoc no disposa de cap càmera que permeti divisar res d’estrany. I és que tots els dispositius de gravació o són interns o enfoquen cap a l’interior de les instal·lacions comunals, amb la qual cosa no s’ha pogut recuperar cap imatge d’interès.

Tampoc el recinte immobiliari, tot i estar configurat per diversos blocs i, conseqüentment, per diferents accessos, no disposa de cap sistema de videovigilància, almenys aparentment. Amb tot, els especialistes en delictes contra el patrimoni de la policia miren de recuperar gravacions de càmeres que hi hagi ubicades per l’entorn amb intenció d’analitzar les imatges i mirar si apareix quelcom que els cridi l’atenció. Alhora, s’haurien recollit tots aquells indicis que es considerin d’interès per a la investigació.

Un cotxe patrulla de la policia 'rodant' pel centre d'Andorra la Vella.

Relacionat

Més robatoris s’afegeixen als dos detectats diumenge a Príncep Benlloch

Els pisos on està confirmat que han accedit els lladres estarien força regirats, sense gaire cura. Així, els ocupants dels habitatges víctima de la visita dels desconeguts no van trigar gens en descobrir el fet. Els investigadors de la policia miren d’establir lligams, si hi fossin, amb dos episodis més de furts amb força a habitatges que hi ha hagut els darrers mesos. Els primers, en una urbanització d’Encamp i a la carretera del Coll d’Ordino, que semblen perpetrats per les mateixes persones i, els segons, en almenys dos immobles de l’avinguda Príncep Benlloch, a Andorra la Vella, i els autors dels quals no tindrien res a veure amb els primers. Com a mínim d’entrada.

L’estiu sol ser una època en què creixen, i molt, els furts amb força a domicilis al país. L’increment de turistes i, per tant, de gent que no és habitual que estigui pels carrers del Principat fa passar els lladres d’una forma més desapercebuda. Alhora, molts residents marxen de vacances o passen caps de setmana llargs fora del país. De fet també en èpoques de ponts i similars solen incrementar-se aquest tipus de delictes.

Comentaris (4)

Trending