Lesiona dos policies en quinze dies de diferència quan el volien controlar

La primera detenció va generar molt malestar al cos atès que la fiscalia va ordenar l’alliberament de l’arrestat sense passar a disposició judicial tot i haver mossegat un agent

Un vehicle policial al Pas de la Casa.
Un vehicle policial al Pas de la Casa. ARXIU

En quinze dies més o menys, el mateix home, un jove de 24 anys resident al sud de França, ha lesionat en major o menor mesura, dos policies. En les dues ocasions quan els funcionaris l’anaven a controlar en sengles operatius al Pas de la Casa. Tot i l’agressivitat amb què s’ha mostrat en les dues ocasions contra els agents, l’home va acabar detingut.

L’últim arrest és d’aquest dimarts a la tarda. Agents de la unitat de fronteres i estrangeria van sospitar de l’home -sense en cap cas tenir clar que fos el mateix que el 19 d’abril ja havia protagonitzat un altercat amb altres agents- i li va anar a donar l’alto. Just abans d’acabar detingut, el jove hauria torçat el braç al policia i li hauria danyat especialment una ma, sense que les lesions siguin d’importància però sí constatables.

En l’anterior ocasió, el mateix home hauria reaccionat contra l’agent que el va controlar després de veure tot un seguit de persones amb bosses sospitant que podrien estar carregades de tabac. El cert és que l’home que ha agredit els dos policies no ha portat mai a sobre ni un sol cartró de tabac. I en la primera ocasió va reaccionar a mossegades. Sortosament per a l’agent, el gruix de la roba va evitar que patís cap dany notori. De fet, va descartar el funcionari fins i tot atenció mèdica.

I aquest fet no ha ajudat gens en el curs dels fets. Aquest home va ser detingut en les dues ocasions per un delicte contra la integritat i contra la funció pública. I si bé avui ha passat a disposició judicial -la reiteració delictiva té un pes també-, fa dues setmanes va quedar en llibertat sense ni tan sols haver de respondre davant el jutge. Per ordre de la fiscalia.

Aquella decisió del ministeri públic va caure com una galleda d’aigua freda, ja que els funcionaris van considerar que la fiscalia no els estava defensant com a agents de l’autoritat que eren. Consideraven que havien d’haver estat més i millor defensats pel fiscal. I que el fet d’alliberar sense conseqüències algú que els havia agredit era com simbolitzar l’atorgament de carta blanca.

Comentaris (6)

Trending