Un jutjat de Reus podria dictar una ordre internacional de detenció en el cas del pare de Mont-roig

L’home i els seus quatre fills estarien fent vida en un pis del Principat després de passar pràcticament una setmana allotjats en una pensió-hotel d’Andorra la Vella

Una imatge dels jutjats de Reus.
Una imatge dels jutjats de Reus. ARXIU

El jutjat de Violència sobre la Dona de Reus estudia dictar una ordre internacional de detenció contra l’home que des del 2 de gener està a Andorra, primer allotjat en una pensió-hotel i ara, aparentment, en un pis, amb els seus quatre fills menors. La parella de l’home i mare dels infants, d’entre tres mesos i quatre anys, hauria demanat al jutjat que promogui la petició, després que la policia nacional espanyola li denegués, divendres, l’entrada al Principat per poder formalitzar la denúncia per la suposada sostracció dels menors.

Segons que informa el ‘Diari de Tarragona’ en la seva edició d’aquest diumenge, la dona, italiana com l’home tal i com ja va avançar l’Altaveu, hauria denunciat haver estat víctima de violència de gènere a banda de la sostracció dels menors. La policia andorrana té ‘controlats’ tant el pare com els fills, que estarien en perfecte estat de salut i de manutenció, però no hi ha cap mesura dictada sobre ell en no haver comès cap il·lícit penal al Principat ni pesar contra ell cap ordre de recerca. En no formar Andorra part de l’Espai Schengen certs mecanismes judicials no operen.

En principi, l’home hauria de ser citat a presentar-se a declarar el 14 de gener, és a dir, dijous de la setmana que ve. Però no és evident que la citació, enviada des de Reus a la Seu d’Urgell, arribi amb suficient diligència al Principat, on els mossos d’esquadra saben formalment des de dijous passat que hi ha l’home i els quatre fills. La policia andorrana estava al cas de la situació des del mateix 2 de gener perquè quan el progenitor va registrar-se a l’hotel d’Andorra la Vella on es va allotjar no va poder presentar la documentació requerida dels infants i els responsables de l’establiment van alertar el cos d’ordre.

Una imatge d'una de les habitacions de l'hotel on han estat allotjats,

Relacionat

L’hotel on es va allotjar l’home amb els quatre fills va ser el que va alertar la policia

Les versions dels dos cònjuges disten molt. I la policia andorrana, per ara, ho tracta com una desavinença familiar que s’ha de resoldre de manera privada. L’home fins i tot s’hauria posat en mans d’assessors legals al Principat per mirar d’establir-se regularment al país. La dona hauria denunciat la seva parella per la violència i la sostracció, tot dient que la va deixar abandonada en una gasolinera sense cap mena de pertinença. L’home hauria explicat a Andorra que les divergències haurien sorgit quan tota la família ja estava al Principat i que hi hauria algun embolic de faldilles pel mig -de qui fa responsable la dona-. Tot plegat un bon embolic amb una situació gens clara.

També és cert que almenys l’home té un passat no gaire clar, amb almenys una condemna a Itàlia, a la zona de Bolonya, per un delicte greu relatiu a la llibertat sexual d’una dona que just havia complert la majoria d’edat. Segons ‘Diari de Tarragona’, la parella i els fills feia pocs mesos que vivien a Mont-roig del Camp, entre Cambrils i Reus. Ho farien en un pis de lloguer i regentarien un bar a Roda de Berà. Segons el rotatiu tarragoní, amb anterioritat la família havia viscut a Cadis. Almenys l’home, segons ha sabut l’Altaveu, apareix com a titular d’un altre bar en un municipi de Las Palmas de Gran Canària.

Comentaris

Trending