Joieries d’Andorra haurien venut rellotges d’alta gamma robats per una xarxa internacional

La policia judicial de Niça ha desmantellat una banda que feia anys que es dedicava a robar rellotges de luxe, algunes vegades amb violència, per tot Europa

Rellotges de luxe.
Rellotges de luxe. ARXIU

La policia francesa considera que algunes rellotgeries andorranes -i també de Lió, París i Anvers- haurien venut rellotges de luxe que haurien robat els darrers anys una banda internacional dedicada a la matèria i que estaria liderada, presumptament, per un cors de 42 anys. La policia judicial de Niça ha desmantellat els darrers dies aquesta organització, a la qual se li han comissat 152 rellotges, 137.000 euros en efectiu, tres vehicles i tres quilos de cocaïna.

Les detencions practicades la setmana passada serien producte d’una investigació iniciada l’estiu de l’any passat. En gran mesura, els arrestos s’haurien produït al sud de França. Cinc dels detinguts ja haurien estat enviats provisionalment a la presó segons han informat mitjans francesos fent referència a manifestacions dels responsables de la policia judicial de la ciutat de la Costa Blava.

Durant els anys que fa que actuava l’organització criminal, la banda hauria robat centenars, potser milers de rellotges en ciutats de tot Europa. Els rellotges podrien tenir un cost d’entre 10.000 i 400.000 euros. Els suposats lladres funcionarien com una mena de cèl·lula paral·lela al presumpte cabdill de la banda, que era qui després s’encarregava, previ pagament del material als lladres, a col·locar les peces en diferents punts.

Els encarregats de robar els rellotges podien arribar a usar la violència. En alguns casos puntuals haurien segrestat alguna víctima. El súbdit cors també detingut comprava els rellotges a meitat de preu als lladres i després els venia a tercers a un nou preu. I eren aquests els que suposadament recorrien a rellotgers i joiers d’Andorra, de Niça, de Lió, de París o Anvers. La numeració dels rellotges de luxe desapareixia i es reenvasaven en embalatges falsificant així la seva traçabilitat.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending