Investiguen una presumpta violació a Encamp que hauria tingut l’origen en un anunci de feina

El suposat agressor declara en seu judicial que tot va ser consentit i la Batllia el processa però el deixa en llibertat en espera de recollir nous elements i el testimoni de la víctima

Zona dels Cortals on hi ha l'edifici on haurien passat els fets.
Zona dels Cortals on hi ha l'edifici on haurien passat els fets.

La Batllia investiga una presumpta violació en un domicili particular dels Cortals d’Encamp. La contradicció de les manifestacions que inicialment els dos implicats haurien fet en seu policial i el fet que en la seva declaració judicial l’acusat manifestés sense dilacions ni embuts que tot va ser consentit, ha portat el responsable judicial de guàrdia a decretar la llibertat amb càrrecs del detingut. Tot va començar perquè la noia s’oferia per fer tasques domèstiques en un anunci a les xarxes socials.

Segons les fonts judicials consultades, els fets haurien tingut lloc diumenge. L’home hauria vist l’anunci i hauria contactat amb la noia oferent. Després d’un intercanvi de missatges, un i l’altre haurien acordat una cita per aquell mateix dia. Es tractava, aparentment, de fer la neteja en un habitatge d’un edifici situat al primer tram de la carretera dels Cortals. No han transcendit detalls, però durant l’estada de la noia -d’una vintena llarga d’anys- al domicili de l’home -de prop de cinquanta- hi hauria hagut un contacte sexual amb penetració inclosa.

Els fets haurien tingut lloc durant la jornada de diumenge al domicili de l’acusat, als Cortals, i la detenció es va dur a terme als primers compassos de la matinada de dilluns

És aquí quan vindrien les contradiccions entre els dos implicats en l’afer. La noia va assegurar haver estat forçada. De fet, suposadament s’hauria pogut escapolir de l’acció de l’agressió i va sortir al carrer demanant auxili, clamant socors. Un policia fora de servei, segons que consta en les diligències judicials, hauria sentit els crits i hauria posat en marxa l’operatiu que va acabar als primers compassos de la matinada de diumenge a dilluns amb la detenció de l’home.

Aquest, però, ha mantingut des del primer moment que tot va ser consentit. Més encara, hauria afirmat que tot va succeir en un clima de cordialitat i distensió ja iniciat amb el contacte després d’haver advertit l’oferiment de feina. Davant de la contradicció que hi ha entre els dos implicats, i del fet que, segons sembla aparentment l’únic element de força que hi ha és la paraula de l’una contra l’altre, la Batllia de guàrdia va estimar-se més decretar el processament de l’home i deixar-lo en llibertat.

A partir d’ara es faran noves indagacions en el marc de la instrucció que s’inicia. S’haurà d’escoltar en seu judicial el parer de la presumpta víctima i, també, dels veïns que haurien sentit els crits d’auxili, entre altres coses. Són casos amb què es van amb peus de plom per múltiples raons.

Comentaris (1)

Trending