Investiguen on anava la droga comissada per la policia espanyola a la frontera

Els agents detenen una parella que pretenia accedir al Principat amb diverses quantitats de cocaïna, cocaïna rosa haixix i ‘speed’, i se sospita que tenien algun familiar al Principat que podia esperar el ‘material’

Comentaris

El material comissat als dos detinguts.
El material comissat als dos detinguts. POLICIA NACIONAL ESPANYOLA

La policia andorrana en col·laboració amb els seus homòlegs espanyols investiguen on podia anar a parar la droga que els agents fronterers espanyols van comissar dijous a una parella que pretenia accedir al Principat en un turisme. Tots dos van quedar inicialment detinguts. I, almenys l’home, tenia prohibit sortir d’Espanya per ordre d’un jutjat d’Eivissa. Al cotxe hi portaven diverses quantitats de cocaïna, cocaïna rosa, haixix i ‘speed’.

Dijous, en un control rutinari, els agents de la policia espanyola situats al lloc fronterer del riu Runer van interceptar un vehicle amb dos ocupants que pretenia sortir del territori espanyol nacional. En sol·licitar la documentació per comprovar si aquests reunien els requisits exigits per poder creuar la frontera, a un dels ocupants, s’ha dit, li constava una prohibició de sortida d'Espanya per part d'un jutjat d'Eivissa, per la qual cosa es va impedir la sortida.

Es va procedir a fer una inspecció minuciosa dels dos ocupants. A l'interior de la bossa que portava la dona hi havia un embolcall  amb una bossa contenint una substància en pols de color blanc, pel que sembla ‘speed’, amb un pes aproximat de 9,17 grams, substància que també es trobava en diverses de les pàgines d'un llibre que es trobava dins de la bossa de ma, així com en un estoig multicolor.

A un dels dos arrestats li constava una prohibició de sortida d'Espanya per part d'un jutjat d'Eivissa. Aquest fet va ser el detonador del registre que va portar a la troballa d'una variada i notable quantitat de producte estupefaent

Davant d’aquesta primera troballa es va procedir a realitzar el registre al vehicle, on els agents van trobar ocults en diferents estances, segons un comunicat fet públic aquest dilluns, les següents substàncies estupefaents: dos blocs, embolicats en paper blanc transparent amb un pes aproximat de 179,44 grams aparentment de haixix. Deu bosses d’una substància en pols de color rosa, suposadament cocaïna rosa amb un pes total aproximat d’11,94 grams. Una bossa contenint 20 pastilles triangulars de color rosa, pel que sembla amfetamines amb el logotip d'una calavera dibuixada. I una bossa contenint una substància en pols de color blanc, pel que sembla cocaïna amb un pes aproximat de 38,67 grams.

Tot aquest material, evidentment, no podia ser justificat com per al consum propi. Per això els agents van detenir els dos ocupants del vehicle -on també hi havia una mena de matxet i un pal, entre altres- com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, i després de l'elaboració de l'atestat policial, van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de la Seu d’Urgell, que els va imposar mesures cautelars com ara haver-se de presentar periòdicament davant la Justícia abans de deixar-los en llibertat.

Se sospita que un dels dos ocupants del vehicle, aparentment l’home, té una familiar residint al Principat. Per això s’està investigant aquest fil per mirar d’aclarir cap a on podia haver d’anar el material estupefaent i indagar si es tracta d’algun punt de distribució de droga dins del Principat per mirar d’eradicar-lo.

Comentaris (3)

Trending