Els investigadors posen el focus en el(s) ‘intermediari(s)’ més que en els autors de la violació

La clau de volta del cas, que es considera extremadament complicat, és que la víctima acabi explicant el rerefons de la brutal agressió que va patir

El despatx central de la policia.
El despatx central de la policia. Toni Solanelles

Des que va finalitzar l’agressió fins que la policia en va tenir coneixement van passar, ben bé, un parell d’hores. Els investigadors del cas de la violació que hi va haver dimarts a la tarda en un domicili de Santa Coloma -el domicili de la víctima- tenen clar que els autors de la violació brutal no són al país. De fet, n’haurien marxat just després de perpetrar el seu malèvol acte. Cada cop el convenciment és major que els agressors eren persones foranes contactades per fer el que van fer. I amb poca o molta experiència en situacions similars.

D’aquí que la investigació, que està en certa manera en un punt mort esperant que alguna de les tecles que s’estan tocant pugui reactivar algun camí fructífer, passi per mirar de descobrir qui va ser l’intermediaris o els intermediaris. Qui va ser o van ser els que van animar, amb les condicions que siguin, els autors de l’agressió a cometre-la. I en aquest cas sí que no es descarta, segons les fonts, que es tracti de persones del Principat o que hi tinguin relació notable. I semblaria evident que aquestes persones coneixerien la víctima i la víctima les coneixeria a elles.

La policia té un cas complexe al davant per intentar resoldre'l.

Relacionat

Una violació per encàrrec

És per aquest motiu que la clau de volta de tot plegat la podria tenir la pròpia víctima, que continua recuperant-se de les lesions físiques i emocionals a l’hospital. Segons fonts hospitalàries, membres de l’equip que mira de treure l’entrellat a un cas complicat i extremadament violent, i que amaga molt més que la brutal agressió -“hi pot haver un rerefons de droga o prostitució”, han pronosticat fonts de la direcció de la policia, que consideren molt complicat enxampar els autors directes dels fets però que també auguren que es posaran tots els esforços i mitjans necessaris per mirar d’aclarir el cas- haurien acudit novament aquest divendres al centre hospitalari a parlar amb la víctima.

En puresa hauria de ser a intentar parlar. Les fonts sanitàries consultades no saben òbviament el contingut de la conversa, però admeten que la víctima, encara en xoc, continua tancada en banda. Per quin motiu? Això ho hauran de dir els especialistes que la tractin en la seva recuperació emocional. Des del punt de vista policial es té clar que pel motiu que sigui -por, temor a represàlies, comissió d’actes il·lícits o participació en ells- la dona, d’uns 45 anys, prefereix no col·laborar en la resolució del cas.

Un cotxe policial en les immediacions de l'hospital.

Relacionat

Esperant el testimoni de la víctima

Per això sense deixar de treballar en el cas, els investigadors miren que el cas es refredi. I a veure si amb una certa distància en relació amb la comissió dels fets hi ha algú implicat en tot plegat que abaixa la guàrdia i deixa caure alguna pista o incorre en alguna errada que doni lloc a tibar d’algun fil que connecti amb tot plegat. Sabent, això ningú ho dubta, que el gran desllorigador de tot plegat el continua tenint la pròpia víctima.

Comentaris (3)

Trending