Una violació per encàrrec

La veïna de Santa Coloma agredida sexualment de manera brutal hauria estat víctima d’una revenja el motiu de la qual continua en l’aire

La policia té un cas complexe al davant per intentar resoldre'l.
La policia té un cas complexe al davant per intentar resoldre'l. Toni Solanelles

La brutal agressió sexual soferta dimarts a la tarda per una veïna de Santa Coloma al seu propi domicili hauria estat el resultat d’un encàrrec que tenia com a rerefons comptes pendents. Una revenja el motiu de la qual continua aparentment en l’aire. Després de la ‘moguda’ especialment d’aquest dimecres al matí per intentar trobar els autors de la violació, la investigació hauria donat un important gir quant a la manera d’afrontar-la. Com menys detalls apareguin, millor i vist que hores d’ara no és probable que es practiqui cap detenció cal tenir paciència i mirar de treure l’entrellat de l’afer.

Fonts de la direcció policial han reconegut que es tracta d’un cas hores d’ara complexe i poc clar, amb una violència exercida sobre una persona concreta en una situació també molt concreta poques vegades sortosament vista al Principat. D’aquí que no es vulguin fer passos corrent sinó que cada avenç que es pugui fer, i no sembla fàcil, sigui prou sòlid com per no crear nous dubtes o interrogants. I ara n’hi ha i molts. De fet, menys l’existència indubtable de l’agressió sexual i l’estat físic i psicològic de la víctima, sobre la resta, hores d’ara, gairebé tot són hipòtesis o teories.

Un cotxe policial en les immediacions de l'hospital.

Relacionat

Esperant el testimoni de la víctima

Cada vegada pren més força que els dos agressors no s’estarien al país ni hi són tampoc hores d’ara. També sembla evident que van actuar seguint ordre, encàrrec, d’algú altre que sí que coneixia la víctima i amb la qual alguna mena de relació -i aquí rau un dels grans interrogants- mantenia. Molt probablement, víctima i agressors no es coneixien però els segons tenien prou informació de la primera i la primera ho va notar algun element de confiança respecte dels dos homes o la van vèncer per la força quan es van presentar al seu domicili, en cap cas forçat.

La dona continua ingressada al centre hospitalari sota els efectes d’una notable medicació tant per calmar el dany físic sofert -els dos homes haurien abusat d’ella sense miraments- com per amortir el xoc emocional. No obstant, els metges haurien permès la visita d’agents per prendre-li declaració aquest dijous o, com a mínim, per mirar que els aportés alguna pista que els pogués conduir a la resolució del cas. No n’han transcendit detalls i les fonts sanitàries consultades han assegurat que la dona ben poca cosa explica. Res que pugui ser concloent almenys.

Un dels controls aquest matí a l'accés nord d'Escaldes.

Relacionat

La policia aixeca els controls i delimita la recerca dels sospitosos d’una violació a Santa Coloma

Més enllà que no hi ha dubte que és víctima, els investigadors tenen clar que és un afer complexe i que hi ha molta cosa que s’amaga, per por a represàlies o per no evidenciar algun comportament suposadament il·lícit. Més interrogants, doncs. De fet, i així ho han assegurat fonts veïnals, no semblaria que la dona hagués tingut intenció ni de demanar auxili ni d’explicar res sinó hagués estat perquè l’arribada d’una de les filles de la dona al domicili colomenc va posar en marxa la policia. Entre que va succeir l’agressió i que va arribar la filla, primer, i la policia, després, si hi havia algun element clar que pogués dur als autors de l’agressió possiblement la mateixa víctima es va encarregar d’eliminar-los, més enllà que els agressors, a banda de la brutalitat, s’haurien cuidat prou de no ser excessivament destralers en la creació de proves.

A no ser que hi hagi un gir inesperat en el cas, la investigació i resolució del mateix sembla que va per llarg. I la violència emprada preocupa i molt.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending