S’intenta asfixiar amb la seva pròpia roba després de ser detingut per pegar la parella

Els sanitaris de l’hospital van activar el denominat ‘codi lila’ una vegada es va presentar a Urgències una dona que va reconèixer haver estat agredida pel seu home

Un cotxe policial en les immediacions de l'hospital.
Un cotxe policial en les immediacions de l'hospital. Toni Solanelles

Un home resident de 29 anys s’ha passat la nit -i no està clar què passarà les properes hores- custodiat per la policia en una habitació de la planta de Salut Mental de l’hospital després que se l’hagués d’ingressar d’urgència i per prevenció. L’home, a les cel·les del despatx central de la policia, es va intentar asfixiar amb la seva pròpia roba després que hagués estat detingut per pegar la parella.

La discussió verbal que va passar, posteriorment, a l’enfrontament físic hauria succeït, més o menys, a l’hora de dinar d’aquest dimecres. Amb signes evidents d’haver estat agredida, la dona, d’una edat similar i també formalment resident al Principat, va acudir vers les 3 de la tarda al servei d’Urgències de l’hospital. Una vegada advertides les lesions i preguntada per les mateixes, la jove va reconèixer haver estat colpejada per la seva parella, amb qui comparteixen un fill d’uns dos anys.

Davant d’aquest fet, els responsables sanitaris, seguint el protocol d’actuació per a l’ocasió, van activar el denominat ‘codi lila’. Mitja hora més tard, més o menys, que la dona hagués acudit a l’hospital, la policia es va posar en marxa. I aproximadament a 1/4 de 5 de la tarda es va detenir, al domicili conjugal, l’home. La constatació evident de ferides compatibles amb l’agressió comportaven automàticament l’arrest per un suposat delicte de violència de gènere.

Amb posterioritat, i ja ingressat a la cel·la del despatx central de la policia, l’home s’hauria intentat asfixiar, com s’ha dit, amb la seva pròpia roba. El control força exhaustiu que es fa de les dependències de reclusió va fer que els responsables policials reaccionessin prou ràpid com perquè l’acció de l’home no tingués conseqüències fatals. Com a mínim per prevenció, i després que se’l traslladés a l’hospital perquè se’n fes la valoració oportuna, va quedar ingressat a Salut Mental.

Comentaris (1)

Trending