Hospitalitzat després de ser detingut al Pas per tocaments com a mínim a una dona

El jove arrestat, resident de 25 anys amb antecedents per qüestions que res tenen a veure amb delictes de connotació sexual, hauria quedat ingressat a la planta de Salut Mental

Un cotxe de policia a l'hospital.
Un cotxe de policia a l'hospital. Toni Solanelles

Un jove resident al Pas de la Casa de 25 anys roman ingressat a la planta de Salut Mental de l’hospital després que aquest dimarts sofrís un atac d’angoixa just arran de la seva detenció. Agents de policia van acudir a la localitat fronterera per arrestar-lo acusat d’un delicte contra la llibertat sexual. Hi hauria almenys una dona del Pas mateix que hauria denunciat haver estat víctima de tocaments.

Davant de l’estat d’alteració que patia el jove, que ja té altres antecedents almenys policials per fets que res no tenen a veure amb delictes de naturalesa sexual -segons les fonts, aquest jove hauria acudit en diverses ocasions en diferents benzineres del Principat, molt especialment a Canillo, i en marxaria després d’haver posat alguns litres de gasolina-, se l’hauria portat al centre hospitalari. Les fonts mèdiques consultades han assegurat que allí continua. A Salut Mental fent-li un seguiment.

Davant les previsions mèdiques que l’atenció que necessitava el detingut, i la seva hospitalització s’allargaria més enllà de les 48 hores de màxim que es permet a la detenció governativa

Des del punt de vista legal, segons han exposat les fonts sanitàries consultades, la detenció s’ha deixat sense efecte. Inicialment agents de policia es van quedar custodiant l’arrestat, però davant les previsions mèdiques que l’atenció que necessitava el detingut, i la seva hospitalització s’allargaria més enllà de les 48 hores de màxim que es permet a la detenció governativa, l’arrest es va ‘desactivar’.

Segons les fonts consultades, això vol dir que el cas pel qual va ser inicialment enxampat dimarts a mig matí al Pas no estava judicialitzat. Per tant, no hi ha cap jutge que pugui adoptar cap decisió en ferm sobre el fet i en estar a l’hospital tampoc no era procedent posar-lo a disposició judicial. El jove s’hauria arrestat durant les indagacions policials inicials fruit, almenys, d’una denúncia que hauria formulat com a mínim una dona que hauria posat en coneixement de la policia que el noi li havia fet tocaments en un espai públic del Pas de la Casa.

Comentaris

Trending