L’home que tenia vuit condemnes pendents és el lladre d’ulleres detingut dissabte a Andorra

La policia nacional espanyola va detenir el delinqüent, de 38 anys, diumenge només creuar la frontera i previ avís perquè les autoritats judicials del Principat en van decretar l’expulsió després d’haver estat condemnat amb el seu col·lega d’aventures per la via ràpida pel furt de mercaderies

El detingut en ser traslladat cap al jutjat de la Seu.
El detingut en ser traslladat cap al jutjat de la Seu. POLICIA NACIONAL ESPANYOLA

L’home que ha estat empresonat a Espanya per tal que compleixi les vuit condemnes que tenia pendents, totes elles per delictes contra el patrimoni, és un dels dos homes que van ser detinguts dissabte entre l’avinguda Meritxell i la rotonda de la Dama de Gel després que el dependent d’una òptica en perseguís un d’ells, just l’ara apressat a l’Estat espanyol, per haver robat unes ulleres. Just l’intercanvi d’informació policial va facilitar la detenció posterior a ser expulsat del Principat.

César L. R., de 38 anys, constava com a pròfug de la Justícia espanyola. Detingut 46 vegades abans a Espanya per diferents qüestions sempre vinculades a robatoris, alguns d’ells amb força, havia sumat fins ara fins a un total de nou anys entre reixes. Dissabte va venir al Principat acompanyat de Walter Gregorio P. M., de 42 anys, amb un vehicle Ford C-Max de color negre. La seva intenció era robar en diferents establiments peces com roba esportiva o ulleres, i també tabac, i després revendre-ho.

Agents de la policia espanyola traslladant el detingut al jutjat de la Seu.

Relacionat

Detingut a la frontera quan accedia a Espanya un especialista en robatoris que estava a Andorra

Vers les 3 de la tarda, l’empleat d’una cèntrica òptica d’Andorra la Vella els va plantar cara i en va perseguir un que acabava de robar unes ulleres a l’establiment on treballava. Li acabaria donant, el lladre al dependent, una puntada de peu al pit, però va ser el principi del fi de l’aventura. Perquè la policia va aconseguir detenir aquest individu primer al bell mig del carrer i encara no mitja hora després va controlar la furgoneta -on hi havia el material fins llavors sostret- i el seu conductor a la rotonda de la Dama de Gel.

Quan en la confecció del dossier pertinent -en ser la mercaderia furtada valorada en més de 900 euros s’esqueia la detenció- la policia andorrana va contactar amb els seus homòlegs espanyols per si en tenien antecedents, van saltar les alarmes. César L. R. era un perillós delinqüent amb una dilatada trajectòria delictiva i diverses condemnes per complir. A partir d’aquí hi hauria hagut una comunicació fluïda entre autoritats policials per tal de procedir a una mena de lliurament encobert.

Ulleres de sol en un expositor.

Relacionat

L’actuació de l’empleat d’una òptica va ser essencial per poder enxampar els lladres de mercaderia

Els dos homes van ser posats diumenge a disposició judicial. A banda del furt de mercaderia, al vehicle també controlat s’hi va localitzar una petita quantitat de droga. Els dos homes van ser condemnats per la via ràpida a la Batllia i més enllà de les mesures cautelars, el transcendent en aquests casos era la decisió d’expulsar-los. Allò que se’ls posa a la frontera i que s’espavilin. En aquest cas, però, qui es va espavilar ràpid va ser la policia espanyola, que va detenir de seguida l’home.

Tal com ha anunciat aquest dijous la policia espanyola, una vegada controlat i verificada la seva identitat, els agents van acabar posant a disposició del jutjat de guàrdia de la Seu el pròfug de la Justícia, gairebé gairebé, als únics efectes de confirmar que es tractava de la persona que estava cercada i que tenia, té de fet, vaja, diverses condemnes per complir. I, en conseqüència, enviar-lo cap a la presó.

Comentaris (5)

Trending