L’home detingut amb un passaport guatemaltec fals tenia pendent una ordre de presó per homicidi

De 22 anys i realment de nacionalitat hondurenya, va ser controlat dimarts a la tarda a la frontera del riu Runer dalt d’un autocar de línia, formalment expulsat del Principat ja ha ingressat a Ponent

Una imatge de l'interior de la presó de Ponent.
Una imatge de l'interior de la presó de Ponent. ARXIU

L’home que va ser detingut dimarts a la tarda en el marc dels controls policials fronterers derivats de la Cimera Iberoamericana tenia almenys dos antecedents de delictes greus contra les persones i tenia pendent una ordre de detenció i empresonament per una mort violenta. De fet, després de ser formalment expulsat del Principat, va ser apressat per la policia espanyol i hores d’ara ja està internat a la presó lleidatana de Ponent, després de passar pel jutjat de la Seu.

De 22 anys i tatuatges en diferents parts visibles del cos, el seu aspecte va cridar l’atenció als policies que dimarts a la tarda van enfilar-se a un bus de línia provinent de Barcelona. Se’l va controlar i es va verificar la seva documentació. Ben aviat es va descobrir que el seu passaport suposadament guatemaltec estava alterat. El fet que, justament, Guatemala fos un dels països participants de manera presencial a la Cimera va encendre més encara totes les alertes, i es va analitzar si el jove podia ser integrant d’algun tipus de banda llatina violenta.

El jove va ser detingut, formalment, per un delicte contra el tràfic jurídic. Mentrestant es van començar a fer diverses indagacions. L’arrestat assegurava que pretenia visitar, al Principat, una familiar. Però les dades de localització que va facilitar no van permetre trobar ningú que encaixés amb el que deia el detingut, que va resultar ser hondureny. La documentació que portava a sobre no contenia cap segell que acredités el seu accés a l’espai Schengen.

Una imatge del punt fronterer del riu Runer.

Relacionat

Alerta a fronteres: detingut un home que volia accedir a Andorra amb documentació falsa de Guatemala

Finalment, va explicar que estava de forma irregular, des de feia un temps, a Espanya. El que no va explicar, és clar, van ser els seus antecedents violents, que van ser descoberts amb l’intercanvi d’informació via la cooperació internacional pels canals ordinaris establerts. Això va permetre saber que estava cercat per un delicte de lesions amb el resultat de mort. I que tenia pendent ingressar a la presó.

Segons les fonts consultades, se li hauria fet un judici ràpid relatiu a la falsificació documental i, en conseqüència, se l’hauria expulsat del país. Però producte de la col·laboració policial, suposadament, només passar la frontera hispano-andorrana en el sentit contrari que l’hauria passat dimarts, la policia espanyola l’hauria arrestat i hauria estat posat a disposició judicial, al jutjat de la Seu, des d’on es va ordenar el seu empresonament a Lleida.

Comentaris (1)

Trending