Alerta a fronteres: detingut un home que volia accedir a Andorra amb documentació falsa de Guatemala

La policia investiga les intencions de l’arrestat i mira d’esbrinar si forma part d’algun col·lectiu activista o d’altra naturalesa

Una imatge del punt fronterer del riu Runer.
Una imatge del punt fronterer del riu Runer. ARXIU

La policia està investigant les intencions d’un home que hauria intentat accedir al Principat, aquest dilluns, portant documentació falsa de Guatemala. El fet que la paperassa fos falsificada i que Guatemala sigui un dels països que participen a la Cimera Iberoamericana i que els seus màxims representants ho facin de manera presencial ha aixecat totes les alarmes.

Arran de la celebració de l’esmentada trobada internacional, s’han reforçat molt els controls d’accés al país. En general, la seguretat, amb presència a més d’uns dos-cents agents de la policia nacional espanyola i de la guàrdia civil, que essencialment fan controls als punts directament relacionats amb la cimera s’ha vist incrementada de molt. La detecció d’aquest home que pretenia accedir al país es va fer aquest dilluns a la tarda.

Les fonts consultades han explicat que s’està investigant si el detingut podria formar part d’algun col·lectiu activista guatemaltec o grup d’alguna altra naturalesa. Guatemala és el país que va precedir Andorra en l’organització de la Cimera Iberoamericana i, en principi, és el país, dels quatre presents al Principat -a banda d’Andorra i la secretaria general iberoamericana-, que ha enviat la delegació més menuda.

Comentaris (4)

Trending