El Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers ha fet 53 intervencions aquest estiu

Són una trentena menys que les de l'any passat i representen la xifra més baixa des del 2015

Un helicòpter a l'helistop de la caserna de bombers a punt per enlairar-se per a un rescat.
Un helicòpter a l'helistop de la caserna de bombers a punt per enlairar-se per a un rescat. Toni Solanelles

El Grup de Rescat de Muntanya (GRM) del departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments ha realitzat un total de 53 actuacions durant aquest estiu, una trentena menys que l’any passat. De fet, és la xifra més baixa des del 2015.

En concret, en el període comprés entre el 15 de juny i el 15 de setembre, els professionals del GRM han dut a terme 5 recerques de persones que s’havien perdut o desorientat, 20 rescats a senderistes que han patit algun incident a la muntanya –com pot ser una fractura, una indisposició, etc.– i 21 intervencions relatives a esports d’aventura com la BTT o l’escalada, entre d’altres.

Malgrat l’elevada xifra de l’any passat –que els Bombers van atribuir a un increment de persones a les muntanyes del país, coincidint amb la baixada de les restriccions posteriors a la pandèmia de coronavirus–, la xifra es manté estable entre els 50 i 70 des del 2013.

Finalment, i pel que fa a les dades generals de tot l’any, des del gener i fins a data d’avui el Grup de Rescat de Muntanya ha realitzat un total de 103 actuacions. En tot l’any 2021en van fer 163 i el 2020, 146.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending