Els gossos que “regalen” els estafadors superen els 1.000 euros al mercat legal

Com a mínim dues persones han estat afectades pels anuncis falsos que es publiquen a Facebook

Una imatge d'arxiu d'un Pomerània
Una imatge d'arxiu d'un Pomerània

El passat dilluns la policia va alertar d’una estafa a Facebook relacionada amb la compra de quissos. L’Altaveu ha pogut conèixer que l’alerta es va disparar després que almenys dues persones caiguessin en les publicacions que asseguren regalar cadells de la raça Pomerània, un gos ‘toy’ que té un preu d’uns 1.500 euros al mercat legal.

En un dels casos, l’usuari va fer un primer pagament de 100 euros i després un altre de 200 euros. Quan els estafadors “ja tenien el pelut a l’aeroport de Tolosa” van demanar un tercer pagament d’entre 200 i 300 euros, però aquest últim ja no es va fer efectiu.

Una imatge d'arxiu de dos gossos

Relacionat

Alerta per estafes a l’hora d’adoptar gossos a través d’internet

A banda de les denúncies a la policia, a la fundació Bomosa també van arribar un parell de persones relatant l’existència d’aquests anuncis i se’ls va demanar que acudissin urgentment al seu banc per mirar de recuperar els diners que van enviar als estafadors i a les autoritats per deixar constància dels fets.

Cal recordar que les publicacions s’han trobat a grups de compravenda de segona mà, a Facebook, i que una vegada es contacta amb ells es posen a disposició a través d’un telèfon francès per demanar transferències bancàries. Fins i tot, de vegades demanen a les víctimes la informació de les targetes de crèdit amb l’excusa d’agilitzar els tràmits.

Etiquetes

Comentaris

Trending