Alerta per estafes a l’hora d’adoptar gossos a través d’internet

Perfils falsos de Facebook anuncien la venda d’animals que no existeixen a les pàgines de compravenda del Principat i demanen diversos pagaments per transferència bancària

Una imatge d'arxiu de dos gossos
Una imatge d'arxiu de dos gossos

El cos de policia d’Andorra ha rebut els últims diverses denúncies d’estafes a l’hora d’adoptar gossos a través d’internet. Concretament, perfils falsos de Facebook pengen anuncis a diferents pàgines de compravenda del Principat amb animals que no existeixen i demanen un pagament previ per enviar els quissos.

La forma d’actuar és la següent: una persona anuncia que regala en adopció un gos per tal que els interessats s’hi posin en contacte. Després, l’estafador inicia una conversa privada -a través d’un número de telèfon francès- i es demana a la víctima les seves dades personals i un primer abonament per fer efectiu l’enviament de l’animal. Si la transacció es concreta, s’envia un correu electrònic des d’una empresa de transport falsa, també francesa, i es demana un segon pagament per adquirir la caixa de transport del gos. Finalment, els estafadors sol·liciten una tercera remuneració per efectuar el canvi de nom de propietari de l’animal en qüestió.

Els pagaments es fan via transferència bancària a comptes estrangers. Fins i tot, de vegades demanen a les víctimes la informació de les targetes de crèdit amb l’excusa d’agilitzar els tràmits. Per tant, no només reben els diners que s’envien, sinó que també aconsegueixen sostreure numeracions de targetes i les dades personals vinculades.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending