La gestora empresonada per estafar inversors va arribar a falsificar documents notarials

Com a mínim va enredar dos clients que pretenien muntar sengles societats: un va acabar denunciant davant la policia i, l’altre, va posar el cas en coneixement del Govern

La gestoria en qüestió fa uns quatre anys que està operativa.
La gestoria en qüestió fa uns quatre anys que està operativa. ARXIU

La gerent de la gestoria ara empresonada per haver estafat inversors estrangers que li encomanaven i li pagaven una bestreta per avançat per tal que els constituís la societat va arribar a falsificar documents notarials amb els quals simulava l’efectiva constitució de la societat que se li havia encarregat gestar. La dona, de 42 anys, detinguda dijous de la setmana passada per ordre judicial, i que és titular d’una gestoria a Escaldes des de fa quatre anys, està internada a la Comella des de divendres passat, quan va passar a disposició judicial.

Encara ara, ningú no entén massa perquè va haver d’acudir, almenys en dos cops, a la simulació de la constitució de societats per obtenir, tot just, uns 6.500 euros dels quals encara 2.000 els va tornar quan un dels estafats va sospitar de les males maneres de la gestora. Abans de muntar el seu propi negoci, l’ara empresonada havia treballat en el sector de les assegurances, també en el món bancari i en algun despatx d’advocats. El frau final va ser de 4.500 euros que va fer avançar a una de les dues persones que formalment consta com a perjudicades.

Imatge de la façana del despatx central de la policia.

Relacionat

Sostreu més de 4.000 euros als clients de la gestoria on treballava

El greu del cas està, en aquest afer, que la dona pretenia fer creure que havia constituït les societats que li demanaven quan no ho havia fet -fins ara, però, i almenys que se sàpiga, en multitud de casos havia fet l’operació de forma correcta i sense incidències. Però almenys en aquestes dues ocasions va arribar a falsificar documentació oficial, inclosa la d’un notari del Principat. Dels perjudicats, un va acudir directament a la policia a denunciar el cas. L’altre va posar els fets en coneixement del Govern, que també va iniciar les seves indagacions.

Tot plegat va confluir en una causa a la Batllia i al final es va decidir detenir la dona i, una vegada escoltada la seva versió, dictar-ne en el seu empresonament no pas pel muntant econòmic estafat, com s’ha dit, sinó pel fet en sí. En tot cas, fonts coneixedores del funcionament de la gestoria han assegurat que aparentment no era el ‘modus operandi’ de cap de les maneres de l’establiment. I que tampoc veuen la necessitat de la dona d’assumir els riscos que l’han acabat portant a la Comella més encara quan té un fill menor.

Comentaris (3)

Trending