Fuig per evitar un control d’alcoholèmia i la persecució acaba en accident

L’home, que gairebé duplicava la taxa penal d’alcoholèmia, va acabar encastant el seu cotxe contra una barana de protecció i ara afronta acusacions per delictes contra la funció pública i la seguretat en el trànsit

Un cotxe de policia durant un control a la via pública.
Un cotxe de policia durant un control a la via pública. Toni Solanelles

Durant la nit de Nadal havia begut. I molt. I ho sabia. Per això, quan va veure que un policia li demanava aturar-se va fer cas omís i va intentar fugir. Els agents el van perseguir pels carrers de la capital en una cursa que va acabar malament: amb un accident de trànsit. L’home, lògicament, va ser detingut acusat dels delictes contra la seguretat en el trànsit i contra la funció pública.

Els fets van tenir lloc a matinada de divendres, cap a dos quarts de sis. L’infractor circulava amb el seu vehicle per la capital quan es va apropar a un control desplegat per la policia, justament, per evitar els excessos d’alcohol a l’hora de conduir. Era conscient que anava begut i no va fer cas a l’ordre de l’agent, que li reclamava que s’aturés per sotmetre’l a la pertinent prova d’alcoholèmia.

La policia també va haver de perseguir un jove de 18 anys, dissabte, que va acabar donant positiu en el control de tòxic salivar

Al contrari, en comptes de parar va accelerar i va intentar fugir. Es va iniciar llavors una persecució per diferents carrers de la capital. Segons el cos d’ordre, amb “una conducció temerària” per part de l’home. Finalment, va perdre el control del vehicle en un revolt i va topar amb una barana protectora.

A més del mateix element, també va causar desperfecte en altre mobiliari urbà i en un turisme aparcat. Un cop enxampat, es va procedir al pertinent control. I, com era de preveure, va donar positiu: 1,57 grams per litre de sang, gairebé el doble del que es considera penalment punible. Per això, va ser detingut i se li imputen un delicte contra la seguretat pública i un altre contra la funció pública.

No ha estat pas l’única persecució protagonitzada la setmana passada per la policia. El dia de Sant Esteve, cap a dos quarts de cinc, un altre conductor, en aquest cas un jove de 18 anys, va ser l’autor de fets similars. En un altre control, va desatendre l’ordre d’aturar-se i va intentar escapolir-se. Els agents el van perseguir fins que el van poder controlar, en aquest cas sense accident pel mig. El jove va donar positiu en la prova de tòxics. Per tant, va ser detingut pels delictes contra la funció pública i contra la seguretat del trànsit.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending