Final feliç en el rescat d’uns boletaires desorientats que sorprèn els veïns d’Escaldes a mitjanit

Els bombers van haver de fer enlairar un helicòpter en plena negra nit tement que si deixaven passar l’oportunitat de trobar una família de tres integrants el desenllaç podria ser tràgic

L'helicòpter en un vol diürn.
L'helicòpter en un vol diürn. Toni Solanelles

Veïns d’Escaldes i d’alguns altres punts del Principat han vist amb sorpresa aquesta mitjanit com un helicòpter, en plena negra nit, sobrevolaven una vegada rere l’altre zones de muntanya properes a la parròquia. De fet, l’aparell, que en més d’una ocasió va haver de fer passades amb llums, es va situar especialment al tomb de Coll de Jou. Es treballava per trobar una família de tres integrants que portaven tot el dia a la muntanya, aparentment amb la intenció entre altres d’anar a buscar bolets, i s’havien desorientat.

Sortosament, tot i l’ensurt d’alguns dels veïns que atònits veient passar més enllà de la mitjanit l’aparell una vegada rere l’altre, el rescat va acabar amb final feliç. Segons fonts dels bombers, una família de tres persones -pare, mare i filla- portava tot el dia a la muntanya i van acabar desorientats. Sense saber massa per on passaven. A més, de les dues dones, la més gran, va entrar en estat de pànic. Exhausta pel cansament des les hores de donar voltes i afectada pel fred que als darrers compassos del dia es feia notar, hi va haver un moment que ja estava immòbil.

Tot i ser nega nit, els bombers van optar per fer enlairar l’helicòpter tement que deixar passar la situació fins que comencés a clarejar podria ser una mala decisió que portés a un desenllaç fatal. Així, després d’unes quantes passades, es va poder localitzar els desorientats i es va evacuar per aire la dona més afectada per al parc dels bombers. Ni tan sols va caldre finalment hospitalitzar-la. Havia estat més l’ensurt i l’esgotament que una altra cosa. Però és allò que a la muntanya cal tenir-li respecte i anar-hi degudament preparat.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending