La família del contrabandista mort a Tristaina ja n’ha recuperat el cos

Un cosí es va desplaçar des de l’àrea de Tolosa fins al Principat per fer la paperassa i poder endur-se el fèretre amb les restes de l’home camerunès de 38 anys

Uns excursionistes que eren al circ de Tristaina van descobrir el cadàver el 30 de juliol.
Uns excursionistes que eren al circ de Tristaina van descobrir el cadàver el 30 de juliol. ARXIU

La família del contrabandista mort a Tristaina el 30 de juliol passat ja ha recuperat el cos del malaurat home, d’origen camerunès i 38 anys. Un cosí del difunt s’hauria traslladat fins al Principat per fer la paperassa legal corresponent i d’aquesta manera poder-se endur el fèretre amb les despulles del finat, que va ser localitzat per uns excursionistes el penúltim dia de juliol estimbat sota el coll de l’Arbella i una mica més amunt del tercer llac del circ ordinenc.

Fonts del ministeri d’Interior ha confirmat que s’han fet els tràmits necessaris per una qüestió de respecte a la intimitat del difunt, que professava l’islamisme, d’aquí que no se l’incinerés i la família preferís endur-se el fèretre, no han facilitat cap més detall. Sí que és clar que els contactes policials, primer, per identificar l’home tot activant l’Interpol, i les gestions diplomàtiques, després, van sorgir efecte. I contra el que moltes vegades passa, en tot just un mes es va localitzar la família i aquesta es va voler fer càrrec de la víctima.

L'home va ser trobat en una zona propera a l'Estany de Més Amunt de Tristaina.

Relacionat

Un familiar reclama el cadàver del contrabandista mort a Tristaina

Respecte del difunt, òbviament, qualsevol eventual responsabilitat o investigació no té raó de ser. Això no treu que es mantingui l’alerta activada atès que no hi ha dubte que aquest home havia de formar part d’una de les xarxes de transport il·lícit de tabac per la muntanya que operen al Principat provinents del sud de França malgrat que tot sovint són controlades per delinqüents de més volada de països de l’Est. La família hauria negat saber que el difunt estava a Andorra i tenir constància, a més de quina activitat hi realitzava.

Comentaris

Trending