Un familiar reclama el cadàver del contrabandista mort a Tristaina

Pràcticament un mes després que es localitzés sense vida un home de 38 anys una mica més amunt del tercer llac del circ ordinenc es posarà en marxa el trasllat del fèretre

L'home va ser trobat en una zona propera a l'Estany de Més Amunt de Tristaina.
L'home va ser trobat en una zona propera a l'Estany de Més Amunt de Tristaina. ARXIU

El cos de l’home trobat mort el 30 de juliol a prop del tercer llac del circ de Tristaina no haurà de ser incinerat en l’anonimat que obliga la legislació a fer a aquells que ningú no els reclama. Un familiar de l’home, de 38 anys, nacionalitat camerunesa i residència a Tolosa, ha aparegut els darrers dies i ha reclamat fer-se càrrec del cadàver de l’home, que segons la investigació policial duta a terme al seu dia va resultar ser integrant d’una xarxa de contraban.

El reclamant, que seria un familiar de quart grau però del qual no hi ha dubtes sobre el seu vincle amb el difunt, hauria contactat durant aquesta setmana amb les autoritats andorranes a través de representants del país d’origen del malaurat home a França. I molt recentment s’hauria traslladat al Principat des del país veí del nord, on també viu, per fer tots els tràmits necessaris, segons que han explicat fonts del ministeri d’Interior.

Uns muntanyencs van descobrir el cos de l’home estimbat sota el coll de l’Arbella el matí del 30 de juliol; el difunt hauria relliscat amb una congesta glaçada 

Les fonts consultades no han pogut concretar com s’acabarà procedint perquè decisions com incinerar el difunt o traslladar el fèretre sia a França o sia eventualment al Camerun, per posar un exemple, formen part de l’esfera privada de la família. El que és clar és que no caldrà activar el procediment legal per als casos en què ningú reclama un difunt. Els contactes diplomàtics després d’identificar l’home a través de les empremtes dactilars hauria resultat efecte en aquesta ocasió.

Uns muntanyencs van descobrir el cos de l’home estimbat sota el coll de l’Arbella el matí del 30 de juliol. Els serveis d’emergència que es van traslladar fins a la zona només de ser avisats només van poder certificar la mort de l’home, que hauria relliscat amb una congesta glaçada que restava pràcticament verge a l’indret pel qual va passar. Tot i que no és un trajecte habitual de pas de contrabandistes, els investigadors van tenir clar des de força a l’inici de la troballa que es tractava d’un passant de tabac il·lícit.

L'home va ser trobat en una zona propera a l'Estany de Més Amunt de Tristaina.

Relacionat

El contrabandista mort a Tristaina és un camerunès resident al sud de França

El contrast de les empremtes que es van recuperar del cos de l’home difunt es van poder corroborar amb les que existeixen en la base de dades de l’Interpol va ser positiu. I així es va poder identificar plenament el difunt i situar-lo a Tolosa. Paral·lelament a la investigació policíaca i judicial per poder determinar les circumstàncies que van anar més enllà de la mort de l’home, i especialment la integració presumpta de l’home d’un grup contrabandista, es va iniciar per via diplomàtica la recerca de familiars que també ha estat fructífera.

Comentaris

Trending