El contrabandista mort a Tristaina és un camerunès resident al sud de França

L’home formaria part d’una de les xarxes que adquireixen tabac al Principat i el transporten per camins de muntanya i, en principi, no estava fitxat a Andorra

L'home va ser trobat en una zona propera a l'Estany de Més Amunt de Tristaina.
L'home va ser trobat en una zona propera a l'Estany de Més Amunt de Tristaina. ARXIU

L’home de 38 anys localitzat dijous al matí uns cent metres per sota del coll de l’Arbella, a prop del tercer estany del circ de Tristaina, és un camerunès resident al sud de França. La policia manté una investigació oberta per intentar aclarir les circumstàncies exactes amb què el malaurat home va venir al Principat, encara que no hi ha dubte que es tractava d’un passador de tabac que va relliscar amb una congesta de neu verge i es va precipitar uns cinquanta metres.

Hores d’ara, i que hagi transcendit, el cos de l’home no ha estat reclamat per ningú. És una pràctica habitual. Tant la policia com el ministeri d’Exteriors han posat en marxa els mecanismes habituals per intentar localitzar algun familiar directe del finat, la identitat del qual està totalment corroborada. L’home formava part d’una de les xarxes que adquireix tabac al Principat i el transporta per les muntanyes per abastir després diferents indrets del sud de França. En principi, el finat no havia estat mai fitxat al Principat.

Helicòpter sobrevolant l'hospital en un dels trasllats que ha fet en el marc del cas durant la jornada d'avui.

Relacionat

L’home de 38 anys trobat mort a Tristaina podria ser un contrabandista

Una de les qüestions que s’indaga és poder saber en quina xarxa de venda il·lícita de tabac formava part i si en el moment de l’accident que va patir anava sol o acompanyat. Els detalls, però, no sembla que puguin ser gaire senzills de poder corroborar, tant pel moment i lloc en què deuria passar el sinistre com per la manera d’operar de les bandes. Una altra cosa és poder arribar a contactar amb familiars. No seria el primer cop que malgrat que ningú reclami finalment es localitzi algun parent.

De moment, el cadàver de l’home està al dipòsit de l’hospital. No serà fins que l’autoritat judicial que instrueix el cas ho ordeni que no es farà cap moviment. Si no es localitza ningú pels canals habituals, s’ha de dur a terme el procediment també legal com ara la publicació d’edictes. Primer de recerca de familiars i després, si escau, l’anunci que es procedirà, arribat el cas, a la incineració de la persona difunta.

Etiquetes

Comentaris

Trending