La família accidentada a tocar la rotonda d’Anyós va saltar-se el confinament a Catalunya

En ser atesos a l’hospital els quatre accidentats, es va ‘descobrir’ que eren positius de coronavirus, tot i que van assegurar que se n’havien assabentat el mateix matí

Situació en què va quedar el tot-terreny després de l'accident.
Situació en què va quedar el tot-terreny després de l'accident.

Els quatre membres de la família el cotxe de la qual va impactar el 29 de desembre contra un clípol estacionat a prop de la rotonda d’Anyós, a la Massana, van donar positiu de Covid quan se’ls van fer les proves a l’hospital abans de ser atesos per les lesions que sofrien arran de la topada. No sols haurien donat positiu en aquell moment, sinó que tot indica que ja eren conscients de la situació abans de viatjar cap a Andorra i que s’haurien d’haver confinat a Catalunya, d’on procedien.

Per causes que els especialistes en accidents de la policia ja van analitzar al seu dia, el tot-terreny en què viatjaven els quatre integrants de la família -un matrimoni de 53 i 49 anys respectivament, amb sengles filla i fill de 17 i 14 anys- es va encastar contra l’autobús que estava estacionat al voral de la carretera. L’impacte va ser molt espectacular i mentre del clípol ningú se’n va veure afectat, els ocupants del Jeep sí que van patir conseqüències greus, especialment les dues dones. La mare va haver d’ingressar a l’UCI, la filla va patir alguna fractura òssia.

El tot terreny accidentat.

Relacionat

Dos ferits greus en l'accident entre un tot terreny i un clípol a la rotonda d'Anyós

De forma prèvia, es van realitzar les proves diagnòstiques de Covid corresponent. El afectats haurien assegurat que eren coneixedors que podien estar contagiats perquè just aquell matí havien donat positiu en un test ràpid d’antígens. Però segons les diverses fonts consultades, feia dies que tenien símptomes i, de fet, ja eren casos confirmats de Covid a Catalunya que haurien d’haver fet el corresponent aïllament al seu domicili i no ho van fer per motius que no han transcendit.

La situació no és envà, atès que més enllà de l’exposició al contagi que haurien posat a d’altres persones amb la seva estada al Principat, en haver patit un accident quan suposadament eren coneixedors que havien de fer un confinament arran de la infecció, les assegurances de què disposessin per fer-se càrrec de les despeses mèdiques o d’altra naturalesa en relació amb l’aparatós sinistre s’haurien desentès de tot plegat, amb la complicació econòmica que això pot suposar.

Comentaris (30)

Trending