L’extresorera de l’AMPA de la Sagrada Família espera sortir aquesta setmana de la presó

La batlle que instrueix la causa li ha atorgat la llibertat provisional sota una fiança de 15.000 euros que la dona, de 38 anys, està pendent de reunir

Un dels accessos al col·legi Sagrada Família.
Un dels accessos al col·legi Sagrada Família. Toni Solanelles

L’extresorera de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) del col·legi Sagrada Família sortirà de la presó aquesta setmana si no es torcen les coses. Després que la setmana passada tornés a sol·licitar l’alliberament provisional en el marc d’unes diligències que es van practicar davant la batlle instructora, aquesta finalment ha acordat la llibertat sempre que aboni una fiança de 15.000 euros. La dona, de 38 anys, està a l’espera justament de reunir aquests diners per poder abandonar la Comella.

Amb el dipòsit, la batlle instructora es vol assegurar que s’abonaran les despeses judicials causades a l’AMPA -tal i com l’organització va sol·licitar per no oposar-se a la llibertat de la dona, que amb diferents maniobres bancàries va arribar a distreure més de 47.000 euros dels quals gràcies a la retroacció de moviments se’n van poder recuperar ja d’entrada poc més de 13.000 euros- i, sobretot, que serà una mesura dissuasiva respecte de la possibilitat que vulgui marxar del país. La dona és d’origen gallec.

Escola Sagrada Família d'Escaldes-Engordany

Relacionat

L’extresorera de l’AMPA de la Sagrada Família empresonada torna a sol·licitar la llibertat

L’entorn familiar de l’encara empresonada ja va dipositar a la Batllia els 33.000 euros en xifres rodones de perjudici real causat a l’AMPA. Justament, els darrers dies des de la institució judicial es van transferir els diners a l’associació tal i com aquesta havia sol·licitat. El pas va ser comunicat ahir per la junta directiva de l’entitat als seus afiliats. Ara la dona espera poder deixar en breu la Comella una vegada dipositada la fiança imposada.

La investigació del cas, però, continuarà. Ja s’han practicat diverses diligències i fins i tot s’han citat responsables del banc on estava obert el compte a través del qual es van fer les operatives que van permetre a la processada apropiar-se dels diners, que en part hauria cedit a un amic que tenia necessitats econòmiques. La dona, segons diverses fonts, passava per un mal moment emocional producte de diverses circumstàncies coincidents. I es va aferrar algunes ‘addicions’ en línia que també li haurien suposat gastar més diners de l’habitual.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending