Desallotjats dos restaurants per un foc de xemeneia al Clot d’Emprivat d’Escaldes

Els bombers han hagut d’airejar l’interior d’un dels locals situats a Botigues Molines i, alhora, desmuntar una part del teulat per assegurar-se que la combustió que havia causat una important fumera no anés a més

https://www.youtube.com/watch?v=ZvdbGlL6Bhw

Els bombers han hagut de desallotjar a primera hora d’aquesta tarda dos restaurants situats a les denominades Botigues Molines del Clot d’Emprivat d’Escaldes, amb accés principal per l’avinguda François Miterrand i molt a prop de Carlemany. El fum generat per un foc de xemeneia ha afectat de manera molt important un dels establiments i l’altre s’ha evacuat de manera preventiva durant la intervenció.

L’incident ha passat al tomb de 2/4 de 2 de la tarda quan per causes que es desconeixen una caixa annexa a la xemeneia, a la primera planta del restaurant afectat, s’ha encès i ha fet prendre tot el tub, i especialment des d’un altell i fins al llosat. El fum ha fet inviable que els clients que omplien especialment la planta baixa del local en horari de diner poguessin romandre a l’establiment i han estat evacuats.

Per causes que es desconeixen una caixa annexa a la xemeneia, a la primera planta del restaurant afectat, s’ha encès i ha fet prendre tot el tub, i especialment des d’un altell i fins al llosat

Agents dels bombers equipats amb bombones d’oxigen han estat actuant a l’interior de l’establiment tant per airejar-lo com per evitar que el foc en somort generés flama i causés més problemes. Alhora, altres agents s’han enfilat al teulat des d’un aparcament comunal exterior. La sotacoberta era de fusta i afavoria, almenys, la combustió.

Una part del llosat de la teulada ha estat desmuntat pels bombers per poder assegurar que la combustió s’aturava alhora que s’advertia els responsables d’altres locals comercials de la mateixa illa -és una edificació d’un parell de plantes que es troba situada de forma semi-aïllada entre Carlemany, François Miterrand, Consell de la Terra i l’aparcament que té entrada pel carrer de la Constitució- per si fos necessari desallotjar també els seus locals.

Segons que ha informat el cap de guàrdia dels bombers, s’ha desallotjat el restaurant que queda just enganxat al local afectat atès que per qüestions de la intervenció era impossible evitar que no entrés fum també en aquest segon restaurant. No obstant, l’oficial ha deixat clar que aquesta segona evacuació havia estat només a efectes preventius durant l’actuació dels bombers, que han tornat a deixar provisionalment coberta la teulada a expenses que ara es facin les reparacions corresponents.

Comentaris

Trending