Els estudiants valencians que han acabat contagiats van causar diversos desperfectes al Pas

(AMB VÍDEO) Per ara, les autoritats sanitàries de la comunitat espanyola no han contactat amb el Govern per res i de moment tampoc l’executiu ha precisat si pensa obrir alguna investigació administrativa sobre el succeït

Aglomeracions al Pas de la Casa la nit de Cap d'Any.
Aglomeracions al Pas de la Casa la nit de Cap d'Any.

Els estudiants valencians de batxillerat que des de dissabte i, especialment, des d’aquest dilluns han començat a donar positiu de Covid arran de la seva estada de Cap d’Any al Pas de la Casa van causar diversos incidents a la localitat fronterera. Ja no només pels enfrontaments amb altres turistes sinó perquè els aparthotels on van estar allotjats van patir diversos desperfectes, fins i tot van trencar l’ascensor d’un dels dos edificis que majoritàriament els van acollir.

D’entre 16 i 18 anys la majoria d’adolescents -la immensa majoria cursen segon de batxillerat, és a dir, estan a la recta final de la seva formació acadèmica pre-universitària-, les festes i els saraus que van protagonitzar van ser notables. La situació de descontrol haguda era coneguda per a molts veïns el Pas, que van denunciar els incidents públicament després d’haver avisat la policia. Fonts governamentals han assegurat que policialment es van fer diverses actuacions per prevenir l’ordre públic durant la nit i intervencions per alteració de l’ordre i per sorolls.

Imatge d'una de les festes de Cap d'Any la matinada del 31 a l'1 d'enguany al Pas de la Casa.

Relacionat

Contagi massiu d’estudiants valencians que van passar el Cap d’Any al Pas de la Casa

La nit de Cap d’Any va ser especialment moguda. I agents de policia l’únic que van fer va ser acte de presència a la plaça dels Vaquers i entorns per mirar de causar una efecte de dissuasió. Eren tants els concentrats i tan pocs els agents que qualsevol intervenció directa hauria suposadament causat l’efecte contrari al buscat, posant en risc, a més, la seguretat dels propis policies. Però aquella nit venia de lluny. Ja per la tarda la festa en establiments de restauració a les pistes d’esquí havia estat descomunal, amb un menyspreu absolut a qualsevol mesura per intentar contenir la propagació de la pandèmia.

Va ser tanta la festa, de la qual no se’n van amagar molts dels protagonistes, que molts pares esperaven dissabte l’arribada dels seus fills per fer-los un test d’antígens abans d’entrar a casa. I és que molts dels nois i noies van penjar a les xarxes socials fotos i vídeos de les celebracions que havien fet, i els progenitors havien pogut visualitzar les imatges fins a escandalitzar-se. Aglomeracions exagerades, cap distància, absència de mascareta…

I la situació no només es va donar a l’aire lliure, també dins dels aparthotels, en què en algunes habitacions van coincidir fins a vuit joves. O a l’autobús, que anava a petar. El Govern ha assegurat que fins ara cap autoritat sanitària valenciana els ha contactat i, per tant, oficialment no hi ha coneixement del contagi massiu. De fet, la majoria de participants en el viatge, protagonitzat per estudiants de diversos centres educatius privats o concertats de València que es van organitzar al marge de les escoles, estaven a l’espera de proves diagnòstiques (PCR) després d’haver donat positiu en antígens.

Per ara tampoc consta que l’administració andorrana hagi obert qualsevol investigació per determinar com va poder ser que hi hagués tal aglomeració de persones en els aparthotels o a pistes, però no es descarta pas. En relació amb els desperfectes, fins ara no ha transcendit cap denúncia. L’empresa immobiliària que gestiona els dos edificis on van estar allotjats els joves se sol dedicar a acollir turistes d’aquesta naturalesa i ja té els mecanismes per rescabalar-se de qualsevol dany.

De fet, els organitzadors de viatges com els protagonitzats pels estudiants valencians han de disposar d’una assegurança que cobreixi, justament, situacions com les ocorregudes i que, de fet, no serien ni més ni menys greus que les protagonitzades en aquest sentit per molts dels altres grups que fan estada als hiverns al Pas de la Casa. El que passa és que actualment s’està immers en una pandèmia que colla de valent.

Comentaris (22)

Trending