Un esquiador fora pistes provoca una allau a Grau Roig i se salva miraculosament

(AMB VÍDEO) L’ensurt ha obligat a mobilitzar els equips d’emergència de la pròpia estació però sortosament s’ha pogut comprovar com l’únic afectat ha sortit pel seu propi peu

https://youtu.be/_0xnkEPuoS8

La zona del cercle Pic Negre d'Envalira i Coll dels Isards, entre Grau Roig i el Pas de la Casa, ha viscut aquest matí el que podria haver estat una desgràcia mortal. Sortosament tot ha quedat en un ensurt. Un esquiador que havia usat un giny de l’estació, ha acabat saltant-se les delimitacions del camp de neu per sortir fora pistes i en la baixada ha provocat una allau considerable de la qual, per sort, ha pogut sortir pel seu propi peu.

Els fets han succeït en aquesta zona del Pic Negre passades les deu del matí. Altres usuaris de l’estació han estat testimonis del fet i el jove esquiador, respecte del qual ara mateix s’estan fent les indagacions i els atestats corresponents, per veure si hi ha lloc a algun tipus de sanció, també era seguit per una acompanyant que hauria observat les evolucions del succés. Per això era clar que no hi havia cap altra persona implicada ni afectada pel trencament de la placa de neu.

Una vegada els propis pisters han fet les comprovacions oportunes s’ha donat per acabada la situació d’emergència, i els bombers, que havien estat advertits del cas, ja no s’han hagut de mobilitzar

El jove ha perdut els esquís en la caiguda, però en pocs minuts ha pogut sortir pel seu propi peu. Ha passat arran d’una penya, l’impacte amb la qual, d’haver-se donat, també hauria pogut tenir un desenllaç fatal. Només advertir-se la situació s’han activat els equips de la pròpia estació, que han sortit, amb els gossos especialitzats en allaus, a verificar el que se suposava, que no hi havia cap altre implicat.

Com que les traces de l’esquiador eren netes, i el propi jove hauria confirmat que no hi havia ningú més ni amb ell ni per la zona on baixava -ha hagut de saltar volgudament les delimitacions de la zona esquiable controlada- una vegada els propis pisters han fet les comprovacions oportunes s’ha donat per acabada la situació d’emergència, i els bombers, que havien estat advertits del cas, ja no s’han hagut de mobilitzar.

Les nevades hagudes especialment entre divendres i dissabtes han ampliat els gruixos de neu al cims. I fan que les plaques estiguin més inestables. Per això cal anar amb molta cura i seguir les indicacions que es donen. És necessari evitar sempre que sigui possible sortir de les delimitacions establertes per les estacions. I en cas de fer-ho, cal assegurar-se abans de l’estat de la neu i de les mesures de seguretat a adoptar.

Comentaris (8)

Trending