“Es va descalçar, es va agenollar i es va posar a resar sense mascareta”

La policia foragita el turista marroquí que va originar una mobilització a la zona del carrer de les Canals davant l’alerta que hi ha per eventuals atemptats jihadistes

Punt del carrer de les Canals on l'home s'hauria posat a resar.
Punt del carrer de les Canals on l'home s'hauria posat a resar. ARXIU

“Es va descalçar, es va agenollar i amb veu alta, que no necessàriament cridant, es va posar a resar sense mascareta.” El comportament com a mínim sorprenent, almenys al Principat, d’un home que transitava pel carrer de les Canals, a Andorra la Vella, va originar una notable mobilització policial a la zona. L’alerta que hi ha davant eventuals atemptats jihadistes i la sensibilitat respecte certes maneres de fer van activar un operatiu que ha acabat amb el turista marroquí convidat a abandonar el país. Tècnicament, al cap d’una bona estona de l’incident va ser foragitat.

Testimonis presencials han explicat que l’acció de l’home va agafar per sorpresa altres vianants de la zona, que són els que haurien acabat advertint la policia. En un banc que hi ha just al primer revolt que hi ha pujant al Park Hotel, a tocar del Pyrénées, l’home va iniciar les seves pregàries de manera ostentosa després de treure’s una jaqueta que portava. Va quedar en samarreta i un pantaló tipus xandall. També es va descalçar.

Zona del carrer de les Canals on s'hauria originat el primer 'incident'.

Relacionat

Mobilització policial ‘antiterrorista’ davant la conducta ‘sospitosa’ d’un vianant

Almenys dues patrulles amb quatre agents es van desplaçar fins al lloc i van controlar l’home. Li van escorcollar la bossa que duia i també van fer algunes cerques per l’entorn tot buscant algun paquet sospitós o qualsevol element que els generés dubtes. Res de res. Segons les fonts oficials consultades es tractava d’una persona no resident originària del Marroc i de 43 anys. En l’historial al qual es va accedir al moment no hi figurava res anòmal.

No obstant això, se’l va convidar a marxar del país el que equivaldria no pas a una expulsió però sí a un foragitament administratiu per l’alarma causada. I és que els fets van succeir quan passaven 20 minuts de les 4 de la tarda i poca estona després que en una població alemanya hi hagués un atropellament massiu que inicialment es pensava que no pogués ser un atemptat, fet que no va ser. Relativament a prop de la mateixa zona, al carrer de les Canals, hi queda també l’ambaixada francesa. En ser els interessos gals objectiu de molts atemptats terroristes jihadistes també va incrementar el temor.

Comentaris (15)

Trending