Acudeix pel seu propi peu a la Comella per complir un mes de presó una dona que pegava la parella

L’ara empresonada va incomplir l’ordre d’allunyament que li havia imposat la Batllia feia un mes i mig quan va ser detinguda per mossegar el seu home, que dimecres la va tornar a denunciar

Una imatge de la façana principal del recinte penitenciari.
Una imatge de la façana principal del recinte penitenciari. ARXIU

És molt poc habitual, arreu però més encara al Principat, que els ciutadans es presentin voluntàriament i pel seu propi peu a la presó per complir una condemna. Però aquest dimecres va passar. Una dona resident de 27 anys que va incomplir una ordre d’allunyament imposada per la Batllia feia un mes i mig quan havia estat detinguda després d’agredir -amb mossegada inclosa- la seva parella va tenir clar que no tenia més remei que presentar-se a la Comella. Hi serà els propers 30 dies.

En les tres últimes dècades, més o menys, a tot estirar ha passat en dues o tres ocasions. Per això va sorprendre als responsables del centre penitenciari que algú es presentés sense necessitat que hagués de ser acompanyat per la policia a la presó. Sort encara que formalment la Batllia, segons fonts policials, hauria advertit de la situació. Perquè va ser arran d’una nova denúncia de l’exparella que es va activar tot plegat.

La situació deriva d’una detenció del 14 de juny. Arran d’una de les malaurades batusses que hi ha en l’àmbit domèstic, la policia hauria hagut d’intervenir. Va ser poc després de les 7 del matí, en un domicili d’Encamp, quan els agents van ser requerits per una desavinença de parella, on la interessada hauria causat unes esgarrapades al front i coll de la seva parella, així com una forta mossegada a la cama esquerra. Després de les indagacions pertinents, els agents van acabar detenint la dona, de 27 anys, per l’agressió soferta per l’home. Fins arribar a marcar-lo, com s’ha descrit.

Una vegada posada a disposició judicial, la Batllia va deixar la interessada en llibertat després de condemnar-la, essencialment, a prohibir-li contactar amb la parella, o ja exparella, i una mesura d’allunyament. Aquest dimecres la dona hauria incomplert la mesura, encara que les fonts no han pogut confirmar en quin grau. El que està clar és que l’home va interposar la pertinent denúncia i es va activar tot plegat. Conscient la condemnada a l’allunyament de la situació, i coneixedora que s’havia activat el procediment arran de la denúncia del seu excònjuge, ella mateixa va agafar el camí de la Comella. Haurà de complir un mes ferm de presó.

Comentaris (2)

Trending