L’enxampen robant en un centre comercial i acaba admetent que porta tota la setmana fent el mateix

Un ex-resident va estar diversos dies furtant mercaderia en diversos hipermercats, i amagava el material a casa d’un familiar on s’estava

A l'home el van enxampar en un conegut centre comercial de l'avinguda Meritxell.
A l'home el van enxampar en un conegut centre comercial de l'avinguda Meritxell. ARXIU

Fins fa poc havia viscut al Principat. Ara ja no ho feia. Però els darrers dies encara va compartir pis amb un familiar, on va emmagatzemar la mercaderia -perfums, alguna peça de roba…- que durant tota la setmana de Tots Sants va estar pispant ara per aquí, ara per allà. El van enxampar dissabte a la nit en un conegut centre comercial de la part alta de l’avinguda Meritxell. Si hagués estat pel que duia a sobre en aquell moment, s’hauria estalviat la detenció. Però l’home, de 25 anys i aparentment honest i sincer, va reconèixer que portava tota la setmana fent el mateix.

Segons les fonts consultades, la detenció es va acabar produint vers 2/4 de 9 de la nit de dissabte. Els serveis de seguretat del propi establiment el van controlar després que algun altre empleat parés compte que s’enduia sense pagar el que no hauria. El que havia robat en aquella ocasió tot just pujava a uns 170 euros. Seria una falta, tècnicament una contravenció penal per la qual, sí que hauria hagut de respondre, però estalviant-se la detenció.

Quan els serveis de seguretat de l’establiment van avisar la policia i una patrulla es va personar al lloc i va demanar comptes a l’home, el controlat va reconèixer que no era la primera acció similar que havia comès durant la setmana. Que n’hi havia més. Que s’havia passat la setmana voltant per grans i cèntrics establiments comercials del país usant la mateixa tècnica, la mateixa tàctica. Amb el seu consentiment, es van dirigir al lloc on s’estava aquests dies, a casa d’un familiar.

I allí van poder constatar que, efectivament, l’home no mentia. I havia acumulat mercaderia diversa. Comptat i debatut, només una part dels productes furtats tindria un valor d’un miler d’euros. Com que superava els sis-cents, llavors sí que s’imposava la detenció. I és el que els agents van fer. Detenir-lo. A banda, a la cartera duia en efectiu 1.650 euros que se li van requisar. Aquest diumenge va passar a disposició judicial i va ser condemnat per la via ràpida. Amb una expulsió com a ‘regal’ final. En sortir de la Seu de la Justícia, se li va comprar un bitllet de bus i se’l va fer pujar al vehicle. I fins la propera. O potser no.

Comentaris (2)

Trending