Uns treballs tècnics podrien ser l’origen del petit foc que ha causat un gran ensurt al bingo

(AMB VÍDEO) Les flames s’han aferrat a l’aïllant d’un dipòsit d’aigua calenta que abasteix tant la sala recreativa com l’establiment hoteler on està annexada i la repercussió principal ha estat la fumera

https://www.youtube.com/watch?v=2lWQ2TfcqFs

Uns treballs tècnics podrien ser l’origen del petit foc que s’ha agafat al material aïllant que recobria un dipòsit d’aigua calenta de grans dimensions situat en una sala tècnica de la primera planta soterrània de l’edifici on hi ha situat el bingo i un hotel, al carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella. Encara amb les causes exactes per determinar, el que és clar que les flames han estat “accidentals” i que amb deu minuts els bombers les han pogut extingir. El ‘problema’ ha estat el fum que ha generat el petit incendi.

Al final tot ha quedat en un ensurt. Però quin ensurt. A la zona on hi ha hagut el foc hi havia uns operaris treballant. Les flames s’han iniciat pels volts de les 10 del matí i han obligat a mobilitzar diversos dotacions dels bombers que han ocupat parcialment el carrer Prat de la Creu, especialment en el seu tram inicial dificultant òbviament la circulació. De fet, en alguns moments ha calgut desviar el trànsit. Durant uns minuts, la situació ha provocat tensió, però en veure que les flames no anirien a més el neguit ha baixat.

D’entrada, i vist que l’avís era que hi podia haver un incendi important, els bombers han activat deu agents repartits en tres vehicles. Semblava que el foc afectava l’aparcament. On estaven localitzades exactament les flames és en una sala tècnica que ha quedat força malmesa, instal·lació elèctrica inclosa. El foc ha estat extingit ràpidament. Però el material que ha cremat, espès i similar a la fibra de vidre, ha causat una intensa fumera. El fet que hi haguessin algunes portes obertes han permès que el fum aparegués per la porta principal del bingo, deixant una imatge d’allò més cridanera.

Els bombers intervenint al bingo.
Els bombers intervenint al bingo. Toni Solanelles

La fumera també ha arribat a algunes de les instal·lacions hoteleres. Caldrà una intensa neteja i, potser fins i tot, una mà de pintura. Però no hi ha danys més rellevants que aquests, segons fonts dels bombers, que han explicat que una vegada extingides les flames, el treball dels agents del cos s’ha centrat en extreure el fum. En ventilar. La feina ha durat un parell d’hores i s’han deixat controls de monòxid de carboni per evitar qualsevol ulterior ensurt. També un operari que treballava en el lloc ha hagut de ser atès sanitàriament tot revisant que no hagués inhalat fum.

A banda dels bombers, que hi han desplaçat diversos camions i també algunes ambulàncies que al final no han hagut d’intervenir com a tal, s’han mobilitzat diverses patrulles de policia. I també agents de circulació d’Andorra la Vella i tècnics de FEDA, que han procedit a desconnectar la corrent per si s’havia de procedir al ruixat intens amb aigua d’algunes zones i que aquest fet no acabés sent més perillós que una altra cosa. A Prat de la Creu hi ha un punt de connexió que podria haver resultat afectat.

Fum sortint del bingo.
Fum sortint del bingo.
Tot i que els bombers han desplegat inicialment les mànegues d’aigua, pràcticament no n’ha calgut fer ús. I la feina s’ha centrat, en essència i com s’ha dit en ventilar les dependències afectades. En ser un lloc tan cèntric i en una hora d’intensa activitat de tota mena, nombrosos curiosos s’han aplegat davant el lloc on actuava el cos d’extinció. També responsables i empleats del bingo i de l’establiment hoteler al qual està annexat eren a lloc. En el cas que alguna dependència dels establiments no pugui estar operativa avui mateix, no es creu que es trigui gaire temps en estar-ho.
 


 

Comentaris (2)

Trending