Empresonats dos joves enxampats a la frontera amb més de mig quilo de marihuana

La fiscalia, primer, i la Batllia, després, creuen que els dos detinguts es dediquen al tràfic de droga alhora que el volum de producte comissat -588 grams- es considera ‘gran quantitat’

La marihuana comissada després del control.
La marihuana comissada després del control. POLICIA D'ANDORRA

Dos joves residents del Principat -un de nacionalitat andorrana i l’altre espanyola i de 23 i 26 anys respectivament- han passat la seva segona nit al centre penitenciari després que divendres a la tarda fossin enxampats a la frontera hispano-andorrana amb més de mig quilo de marihuana. Tant la fiscalia com la Batllia consideren que els dos nois es dedicarien al tràfic de droga al Principat. D’aquí que se’ls hagi enviat de manera preventiva a la Comella.

L’arrest, segons fonts judicials, es va produir divendres a 2/4 de 8 de la tarda en el marc d’un control rutinari al punt fronterer. Els agents que estaven al punt de control van sospitar dels dos ocupants del vehicle i van aturar-lo. No els va caldre ni tan demanar gaire ni menys encara haver de fer passar el gos ensinistrat en la detecció d’estupefaents. Només abaixar el conductor el vidre de la finestra la flaire que feia la marihuana era tal que els va delatar.

Es va fer un escorcoll en profunditat a l'automòbil, propietat d'un d'ells, i de diferents cavitats del vehicle es van recuperar quatre bosses amb marihuana que en conjunt feien 588 grams. Conseqüentment es va detenir els dos ocupants del vehicle. Es va iniciar d’aquesta manera tot el procés, que inclou escorcolls domiciliaris i altres diligències. Les fonts judicials consultades han confirmat que els dos detinguts van ser traslladats en dependències judicials a primera hora de la tarda de dissabte i poc abans de la mitjanit van acabar ingressant al centre penitenciari de manera preventiva.

La quantitat comissada, que és considerada ‘gran quantitat’ i impedeix l’al·legació del consum propi, i la detecció d’altres elements incriminadors per part dels agents de policia que van elaborar el dossier corresponent després de la troballa casual, va portar la fiscalia, primer, i després el batlle de guàrdia a considerar que hi ha tràfic. Per aquest motiu el cas no es va poder jutjar per la via ràpida. Alhora, el processament i empresonament provisional permetrà als investigadors realitzar, si escau, més diligències. O intentar ampliar el cercle d’implicacions.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending