La policia allibera un dels dos detinguts a Soldeu per la batussa conjugal amb dos ferits

Una vegada ha anat avançant la investigació s’ha aclarit que l’home que va ser el primer en ser localitzat pels cossos d’emergència és víctima i l’única arrestada per l’altercat és la dona, que alhora és mare de la jove que va sofrir una ganivetada en la zona abdominal

Una imatge del centre de Soldeu.
Una imatge del centre de Soldeu. arxiu

La policia, que està treballant per mirar d’aclarir les circumstàncies que envolten una batussa conjugal a Soldeu, ja han deixat anar un dels dos detinguts en la baralla que ha deixat dos ferits, un dels quals, la filla de l’única arrestada ja ara per ara, que ha hagut de ser sotmesa a una intervenció quirúrgica per poder-li saturar la ferida per arma blanca que presentava en l’abdomen. L’altercat hauria tingut lloc en un domicili de Soldeu i hauria implicat tres integrants d’una família de residents temporals. Els fets haurien tingut lloc a darrera hora de la nit d’aquest diumenge i com a mínim la intervenció policial va anar més enllà de la mitjanit.

El primer cos d’emergència en mobilitzar-se van ser els bombers, quan passaven quatre minuts de 2/4 de 12 de la nit. El cos va ser alertat d’una suposada baralla i de la presència d’un home ferit al carrer, just a la carretera general, al bell mig de la localitat canillenca. En arribar els efectius sanitaris del cos al lloc requerit, es van trobar l’home amb una agressió sagnant al cap. Se’l va atendre i se’l va derivar cap a l’hospital alhora que ja s’havia requerit també la presència de la policia. I a partir d’aquí comença el trencaclosques que els investigadors especialitzats en enquestes i delictes contra les persones estan mirant d’aclarir.

Perquè inicialment semblava que el ferit primer, era víctima. Però d’allò que s’ha anat indagant, hauria passat a ser també agressor i, per tant, una vegada va ser atès i curat degudament, ha quedat detingut per un delicte contra la integritat física en l’àmbit domèstic. Igual com també s’ha detingut la seva parella. Tots dos cònjuges tenen una cinquantena d’anys, segons les fonts consultades. La dona va ser localitzada en el domicili conjugal.

L’home s’hauria passat bona part de la nit bevent i hauria acabat rebent una tampanada al cap amb un objecte que no ha transcendit però que li va causar una sagnada molt important. De fet, l’home, segons les fonts consultades, porta tot el cap ben embolicat. Una vegada ha estat més conscient de tot i ha donat les explicacions coherents i oportunes, els investigadors han tornat a arribar a la conclusió que era una simple víctima i se l’ha alliberat.

Inicialment es va intervenir per l’avís que hi havia un ferit -amb un trau al cap- al carrer, al bell mig de la localitat canillenca, producte d’una baralla; al domicili conjugal s’hi acabarien localitzant les dues dones també implicades

En el domicili conjugal també s’hi hauria trobat filla de l’única detinguda finalment. Aquesta segona dona, d’una trentena d’anys, hauria rebut aparentment una ganivetada a la zona abdominal que sortosament ha resultat ser més aparatosa que realment greu. Perquè inicialment es va presumir que el tall podia ser de molta gravetat. Sagnava però ni de bon tros de la forma tan aparatosa com l’home. En el cas de la dona més jove va haver d’intervenir el SUM, que després d’unes primeres atencions sobre lloc mateix, es va traslladar també la ferida cap a l’hospital.

Segons fonts coneixedores del cas -en haver-se produït l’agressió en un domicili particular, almenys en aquesta ocasió l’hospital no dona cap dada-, a la jove se la va haver d’intervenir quirúrgicament per poder suturar la ferida que presentava. No obstant, i després que inicialment l’escenari fos distint, la dona està fora de perill però romandria ingressada al centre hospitalari per tal de fer-ne el seguiment escaient.

La hipòtesi inicial era que la parella hauria discutit de forma molt agressiva per desavinences conjugals i la filla d’un d’ells, que aparentment també viu al mateix domicili, hauria intercedit entre els cònjuges i hauria rebut l’efecte de la presència de l’arma blanca en la batussa. No obstant, però, la policia no dona ara mateix encara res per tancat malgrat que ja s’ha avançat força en les indagacions després d’uns primers instants de confusió i explicacions poc coherents i recíprocament acusadores.

Les fonts consultades han assegurat que els investigadors encara tenen serrells per tancar perquè hi ha quelcom que no quadra. Ara per ara no ha transcendit en quina circumstància s’ha donat la ganivetada. Per ara, qui finalment ha quedat com a única detinguda no passarà a disposició judicial fins la jornada de dimarts, quan els policies ja preveuen tenir tota la situació molt més aclarida i el dossier que s’està elaborat completat del tot.

Comentaris (29)

Trending