Detingut un suposat futbolista per presentar documentació falsificada a Immigració

La policia acudeix a l’antic hotel Coprínceps per segon cop en menys d’una setmana per una nova anomalia d’algun dels seus ocupants

El Coprínceps s'ha convertit en una mena de residència improvisada per a futbolistes.
El Coprínceps s'ha convertit en una mena de residència improvisada per a futbolistes. B. N.

La preocupació comença a ser evident entre els veïns i fins i tot entre els dirigents i integrants d’alguns dels clubs de futbol de les lligues andorrans. Per segon cop en menys d’una setmana la policia ha hagut d’acudir a l’antic hotel Coprínceps de Sant Julià ara reconvertit, d’aquella manera, en improvisada residència per a futbolistes estrangers de tres entitats del país. Per segon cop, també, els agents es van endur detingut un dels ocupants d’aquell immoble que, sobre el paper, disposa de cèdul·la d’habitabilitat.

En aquesta ocasió, el detingut, un jove originari de Guinea i de 23 anys, va ser acusat d’un delicte contra el tràfic jurídic. Curt i ras, va presentar davant d’Immigració papers falsificats per poder obtenir el permís de residència. La detenció es va produir pels volts de les 5 de la tarda d’aquest dijous i després de ser posat a disposició judicial, el jove va ser ‘convidat’ a abandonar el país. No han transcendit els detalls exactes dels documents falsificats que hauria presentat, però la situació no estranya gens a alguns dels consultats.

Les diverses fonts contactades han reclamat una actuació decidida de les autoritats en matèria d’immigració. Asseguren que les irregularitats en el món del futbol són una constant. I que això explica que molts clubs hagin de renovar les plantilles gairebé de forma íntegra d’una temporada a l’altra. Perquè saben que Immigració no transigirà un segon cop. Sobre el paper normatiu, per poder instal·lar-se al país legalment, els futbolistes que hi aterren han de cobrar un mínim de 1.300 euros mensuals.

Ben pocs disposen d’aquest salari. Però una cosa és el que declaren davant d’Immigració i, després, els contractes -o papers, vaja- privats que formalitzen amb els clubs i que regeixen realment la relació amb l’entitat que els ha fitxat, i que en no pocs casos ni tan sols els cotitza a la CASS. En qualsevol cas, la detenció al Coprínceps per la falsificació documental no ha sorprès les fonts consultades, que exigeixen més mà dura de les autoritats si no és vol que acabi esclatant un problema que la FAF tan sols reconeix de resquitllada.

Les instal·lacions de Commençal, a la Massana, on es va produir el furt.

Relacionat

Localitzen el Mini robat a Commençal després de patir un accident a prop del poble francès d’Oceja

La detenció d’aquest dijous havia estat precedida, divendres de la setmana passada, de l’arrest d’un altre jove que havia acompanyat el també pretendent de futbolista en un dels clubs que allotja els seus jugadors estrangers al Coprínceps i que, de matinada, va acabar robant un vehicle a les instal·lacions de Commençal, a Erts. Un cotxe (Mini Countryman) amb el qual es va acabar accidentant a Oceja. En aquell hotel tancat durant mesos hi allotgen jugadors tres clubs: Engordany i l'UE Santa Coloma.

Comentaris (6)

Trending