Una detinguda en relació amb l’assassinat a França del l’electricista del Funicamp

La fiscalia de Perpinyà ha confirmat l’arrest però no ha donat cap més detall més enllà que la implicada en la mort de François Vigouroux és nascuda el 1964

François Vigouroux.
François Vigouroux. ARXIU

La policia francesa, sota les ordres de la fiscalia de Perpinyà, ha detingut una dona nascuda el 1964 en relació amb l’assassinat, probablement el 26 de maig, de l’ex-empleat de Saetde François Vigouroux, que era força conegut en l’entorn del món de la neu atès que era un dels electricistes responsables del manteniment del Funicamp. El cos de Vigouroux va ser localitzat l’1 de juny, trossejat, i dipositat en dues bosses d’escombraries abandonades al voral d’una carretera als afores del mateix poble on vivia, Ille-sur-Têt.

Hores d’ara, i segons que han avançat alguns mitjans francesos, no se sap res més en relació amb la dona detinguda. El fiscal que porta el cas s’hauria limitat a confirmar l’arrest, que s’hauria produït aquest dimecres, i a assegurar que la detinguda continuava aquest dijous en dependències policials. La dona tindria mesos amunt mesos avall la mateixa edat que Vigouroux, 57 anys. L’home va sortir de casa en bicicleta elèctrica el 26 de maig i no se’n va saber res més fins, primer, a la troballa d’un cos esquarterat l’1 de juny i un parell de setmanes llargues després, la identificació que van dur a terme els especialistes de la gendarmeria.

Les Orgues d'Ille-sur-Têt, a proximitat de les quals van aparèixer les bosses d'escombraries.

Relacionat

Estupefacció al món de la neu per l’aparició esquarterat d’un ex-treballador de Saetde

La fiscalia, segons que ha pogut saber l’Altaveu, han garantit que hi ha evidències de la implicació de la detinguda en l’assassinat però tampoc han aclarit el grau de la seva participació en tot plegat. I han evitat explicar si tenia algun tipus de relació amb el finat. Només s’ha deixat clar que no tenia antecedents judicials coneguts. La mort de Vigouroux ha causat enorme sorpresa. Tant a Andorra com al municipi on vivia i rodalies. L’home havia treballat a Saetde un bon munt d’anys fins que el desembre passat va decidir jubilar-se.

Havia fet molta vida a Encamp juntament amb un fill seu. Era un home tranquil i molt treballador, segons les fonts consultades. Molt implicat en la seva feina, havia assumit responsabilitats sense problema ja que gaudia de l’estima i el reconeixement dels seus companys. Fonts consultades han assegurat, analitzant possibles hipòtesis del crim, que Vigouroux no era conegut del món del contraban i, en canvi, aixecava alguna sospita l’entorn familiar de la seva actual dona i ella mateixa. En tot cas, no ha transcendit que sigui aquesta la detinguda.

Comentaris

Trending