Detecten un sisme d’1,9 graus a territori andorrà

El moviment, que no hauria estat percebut per la ciutadania però sí captat pels aparells de mesura tant dels centres especialitzats d’Espanya i França, ha tingut lloc a tres quarts de cinc de la matinada a la vall del Madriu i a deu quilòmetres de profunditat

La localització del sisme.
La localització del sisme.

Un petit sisme ha estat detectat la passada matinada a territori andorrà. En concret, es tracta d’un moviment d’una magnitud d’1,9 , que ha estat registrat pels aparells de seguiment però no pas percebut per la població. S’hauria registrat a l’est del país, dins de la parròquia d’Escaldes.

Així ho indiquen les dades disponibles a l’institut geogràfic nacional espanyol i, també, centres francesos. S’hauria produït poc abans de tres quarts de sis de la matinada a uns deu quilòmetres de profunditat, amb l’epicentre a la zona est del país. Tot fa pensar que, més concretament, a la zona escaldenca de la vall del Madriu.

La seva intensitat ha estat d’1,9 graus. Tot fa pensar que, malgrat que ha estat detectat pels sismògrafs -molt més sensibles-, no hauria estat notat per la població en general.

Comentaris

Trending