Cotxes andorrans entre les víctimes propícies dels lladres en els pàrquings Saba de Barcelona

Com que no hi ha cap mena de vigilància, petits grups organitzats trenquen un dels vidres del vehicle i s’enduen tot el que hi ha dins de l’automòbil posant-ho a la venda poc després en portals d’Internet especialitzats en productes de segona mà

Un cotxe afectat per l'atac dels lladres.
Un cotxe afectat per l'atac dels lladres. TWITTER

Els cotxes estrangers han estat aquest estiu l’objecte del desig de petites bandes organitzades de lladres que trenquen un dels vidres del vehicle estacionat en pàrquings de Barcelona -els gestionats per Saba són els més afectats-, s’enduen tot el que hi ha a l’interior i al cap de poca estona aquell material apareix a la venda en portals d’Internet especialitzats en productes de segona mà. Diversos ciutadans andorrans s’han trobat amb aquesta malaurada sorpresa.

 

De fet, els cotxes del Principat estan entre els predilectes en la ‘llista’ dels lladres de pàrquings. Actuen normalment en els de Saba perquè es tracta d’equipaments molt grans sense cap tipus de vigilància. Ni tan sols càmeres de seguretat que puguin ajudar a veure res. I l’empresa no assumeix cap mena de responsabilitat. La pràctica fa un parell d’anys que dura. Amb l’esclat de la pandèmia i la davallada de moviments va afluixar. Però aquest estiu ha tornat a rebrotar amb més força que mai.

L’Altaveu ha pogut corroborar diverses actes il·lícits soferts per ciutadans del país. Els dos aparcaments de Saba on més proliferen aquest tipus de pràctiques, segons que han explicat algunes de les persones que han sofert l’atac dels lladres o que coneixen algú del Principat que ha passat per aquest mal tràngol, són els ubicats a la plaça de Catalunya i al passeig de Gràcia. Els lladres actuen amb tota impunitat i sense cap mena de mirament.

Mirar de posar fre a aquestes actuacions delictives s’està mostrant com quelcom més que difícil. I només el boca-orella que alguns ciutadans pregonen -ara amb l’ús de les xarxes socials, que facilita la difusió- i el fet de parar compte serveixen una mica de filtre. L’únic sistema que sembla que pot funcionar, i encara una mica, és escollir aparcaments més petits, de control més personalitzat. Les grans àrees de pàrquing interior són de molt difícil gestió i les empreses tampoc no hi tenen cap gran interès.

Etiquetes

Comentaris (31)

Trending