Controlats diversos joves en un punt calent d’Escaldes arran d’un altercat amb una pistola simulada

Tres patrulles de la policia s’han hagut de desplaçar fins a l’avinguda Consell de la Terra per contenir un grup d’una quinzena de persones

L'avinguda Consell de la Terra, a Escaldes, és un dels punts calents des de l'esclat de la pandèmia.
L'avinguda Consell de la Terra, a Escaldes, és un dels punts calents des de l'esclat de la pandèmia. G. P.

Un incident originat aparentment per la possessió i suposada exhibició més o menys pública d’una pistola que ha resultat ser de joguina o poc més ha obligat tres patrulles de policia a desplaçar-se fins a l’avinguda Consell de la Terra, en les immediacions d’uns locals d’esbarjo freqüentats per joves i que, malauradament, s’ha convertit, en el xamfrà amb el passeig Arnaldeta de Caboet, en un dels punts calents i de tant en tant conflictius d’Escaldes. Entre tres i cinc joves haurien estat traslladats al despatx central arran dels fets.

Fa uns mesos que la policia està més atenta als moviments que es duen a terme en diverses zones del Clot d’Emprivat. Des de l’esclat de la pandèmia, hi ha alguns indrets concrets que són freqüentats per joves que, ja sigui per fer cas omís a les mesures per evitar la propagació del virus, ja sigui per altres circumstàncies, acaben alterant tot sovint l’ordre públic enfrontant-se puntualment fins i tot amb els membres dels cossos d’ordre, ja sigui agents de circulació comunals o uniformats de la policia.

Des de l’esclat de la pandèmia, hi ha alguns indrets concrets que són freqüentats per joves que, ja sigui per fer cas omís a les mesures per evitar la propagació del virus, ja sigui per altres circumstàncies acaben alterant tot sovint l’ordre públic

Poc abans de les 8 d’aquesta tarda s’hauria iniciat un d’aquests altercats que hauria tingut com a protagonista una pistola. Una quinzena de joves estaven aplegats en el punt esmentat de l’avinguda Consell de la Terra i un d’ells duia una pistola que semblava de veritat i que s’hauria col·locat a la part posterior del pantaló. Alertada la policia, una patrulla s’ha presentat a lloc i ha identificat el posseïdor de l’arma, que ha resultat ser simulada o de joguina. Però amb una imatge molt realista.

Mentre duien la tasca d’identificació pertinent, alguns dels joves aplegats al lloc s’haurien encarat als agents, que han hagut de demanar reforços. Després d’uns quants crits i soroll, finalment els agents haurien controlat entre tres i cinc dels joves concentrats que han estat traslladats al despatx central de la policia. Fins al moment, no ha transcendit que hi hagi hagut cap detenció i es podria tractar simplement de diligències policials de comprovació d’identitats o similars.

La zona en qüestió és des de l’esclat de la pandèmia cada vegada més conflictiva o problemàtica per l’agrupació de joves, ja majors d’edat, que més d’una vegada evidencien clares faltes de respecte o més que això respecte d’altres vianants. I en algunes ocasions el seu comportament es transforma en més agressiu i va més enllà. Després d’unes setmanes de màxima exaltació just abans del punt àlgid de l’estiu, aquest mes d’agost la situació d’alteració havia remès molt notablement.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending