Condemna ràpida al detingut per pegar una menor d’un grup que li tirava boles de neu

L’home, que va assegurar que els adolescents havien estat quatre hores provocant-lo des del carrer, haurà d’entrar a presó cinc mesos si torna a reincidir en un delicte de lesions

Un cotxe de policia a la Seu de la Justícia.
Un cotxe de policia a la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Dues nits s’ha passat en dependències policials l’home que diumenge al vespre, a Encamp, va ser detingut després d’increpar un grup de menors que li havien tirat boles de neu al balcó de casa i que, finalment, va acabar colpejant amb un mòbil al cap d’una de les adolescents. Dues nits a les cel·les i una condemna per la via ràpida que no li comportarà l’entrada a presó.

Aquest dimarts, després que els policies completessin el dossier corresponent -calia agafar la declaració de tots els menors implicats i amb el caos circulatori de dilluns no va ser gens fàcil-, el detingut ha passat a disposició judicial. De 52 anys i resident a la parròquia encampadana, l’arrestat ha explicat que els joves van estar durant aproximadament quatre hores provocant-lo a base de boles de neu. Quan el veien aparèixer pel balcó o així, neu que anava cap a la façana de l’edifici. Sense que hi faltessin els insults, sempre segons la versió de l’ara condemnat. Fins que va esclatar i es va plantar al carrer a demanar explicacions.

Un ninot de neu en un carrer del Principat aquesta nit de diumenge.

Relacionat

Uns menors li llancen boles de neu i els amenaça amb una pistola fent-se passar per policia

En aquest marc ha admès la seva culpa. I no ha tingut més remei que acceptar la proposta de condemna que en el marc d’una ordenança penal se li ha fet. Cinc mesos de presó condicional simple, és a dir, a no reincidir en el comportament que va tenir diumenge al vespre, per un delicte major de lesions i dues contravencions penals d’amenaces i maltractaments. El fiscal no va tenir en compte el fet que l’home es va identificar davant els menors com si fos un policia. Ni tampoc el suposat ús d’una arma que no es va comissar.

Comentaris (1)

Trending